Μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΟΜΕ και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΟΜΕ  και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΟΜΕ και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 702 ΦΟΡΕΣ

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν στις 8 Ιουνίου 2023, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, (ΕΚΟΜΕ) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πρόκειται για μία στρατηγική συνεργασία με αντικείμενο τη διάσωση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη και την έρευνα των σύγχρονων μέσων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων με χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας τη σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι «η σύμπραξη του ΕΚΟΜΕ με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ακουμπά στην καρδιά της διαρκούς προσπάθειας του φορέα για προώθηση της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης καθώς και τη λειτουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων (ΕΑΟΑ).

Η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με ένα ίδρυμα υψηλού ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού επιπέδου όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα οδηγήσει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρωτότυπου περιεχομένου με επίκεντρο τον οπτικοακουστικό γραμματισμό στη χώρα».

Το ΕΚΟΜΕ, εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποδέχεται τις προκλήσεις τις ψηφιακής εποχής και επιδιώκει, μέσα από τις συμπράξεις και τις συνεργασίες με τον ακαδημαϊκό χώρο, να αποτελέσει σημείο καινοτομίας και μετάδοσης τεχνογνωσίας στον οπτικοακουστικό τομέα, χαράσσοντας ταυτόχρονα μία μακρόπνοη πολιτική για τον γραμματισμό στα Μέσα.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσα από το πλούσιο έργο που επιτελεί βρίσκεται στο επίκεντρο του σύγχρονου ακαδημαϊκού και ερευνητικού γίγνεσθαι ενώ παράλληλα ενισχύει τη θεσμική, αναπτυξιακή και κοινωνική συνοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»