Ελεύθερος με όρους ο 56χρονος για τα χασισόδεντρα στα Πλατάνια

Ελεύθερος με όρους ο 56χρονος για τα χασισόδεντρα στα Πλατάνια

Ελεύθερος με όρους ο 56χρονος για τα χασισόδεντρα στα Πλατάνια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6252 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 56χρονος ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, να καλλιεργεί 53 δενδρύλλια κάνναβης σε φυτεία σε περιοχή του χωριού Πλατάνια.

Ο 56χρονος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες στις 18 Ιουλίου 2023 και έκτοτε, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, κρατούνταν προκειμένου να απολογηθεί.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή, Πολυξένη Χατζηγιάννη και Χάρις Ματσίγκου, ο 53χρονος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος δήλωσε πως είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά από την ηλικία των 15 του χρόνων και πως εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, χρειάζεται και λαμβάνει περίπου 7-8 γραμμάρια κάνναβης καθημερινά.

Μάλιστα υπάρχει, όπως είπε, και σχετική απόφαση προηγούμενου δικαστηρίου που τον κρίνει με μειωμένο καταλογισμό εξαιτίας της κατάστασής του αυτής. Ο ίδιος πρόσθεσε πως προκειμένου να μην ψάχνει ουσίες, αποφάσισε και φύτεψε ορισμένα δενδρύλλια σε ερημική περιοχή.

Ο 56χρονος πρόσθεσε πως δε φύτεψε 53 δενδρύλλια εξαρχής αλλά περίπου 14 για να δει ποια θα του αποδώσουν κάνναβη και ποια όχι. Και πράγματι τα περισσότερα είναι «αρσενικά» ενώ από τα δενδρύλλια αυτά – τόνισε ο 56χρονος- θα ελάμβανε τελικά περίπου 100 γραμμάρια κάνναβης, με τα οποία θα κάλυπτε τις ανάγκες του για περίπου ενάμιση μήνα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 56χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για τον συλληφθέντα, ο οποίος έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που γίνονται για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν πριν μερικές ημέρες, φυτεία με 53 δενδρύλλια κάνναβης κοντά στο χωριό Πλατάνια.

Η φυτεία βρισκόταν μέσα σε ρεματιά σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή και τα δενδρύλλια που υπήρχαν σε αυτήν ήταν αναπτυγμένα.

Άμεσα η συγκεκριμένη φυτεία τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.
Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 το μεσημέρι, ο 56χρονος μετέβη στον χώρο της φυτείας προκειμένου να προβεί καλλιεργητικές εργασίες, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από επιτηρούντες αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.

Όπως διαπιστώθηκε, η φυτεία κάνναβης αποτελούνταν από 53 δενδρύλλια που έφταναν σε ύψος τα 2,2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με βελτιωτικά εδάφους, πλαστικό σωλήνα άρδευσης και γεωργικό εργαλείο σκαλίσματος.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για να προσεγγίζει την περιοχή της φυτείας.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών

Θάνατος 68χρονης λουόμενης στη Ρόδο

Σε φυλάκιση ενός έτους 44χρονος για παρενόχληση ανήλικης

Για οπαδική βία θα δικαστεί 43χρονος

Φυλάκιση 20 ετών σε Τούρκο για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Αθώοι οι δύο αλλοδαποί που ήταν κατηγορούμενοι για απόπειρα εξαπάτησης