Προφυλακίστηκε 29χρονος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε 29χρονος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε 29χρονος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2785 ΦΟΡΕΣ

Στις φυλακές οδηγείται με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και του ανακριτή Ρόδου, ο 29χρονος Τούρκος που συνελήφθη μετά από καταδίωξη των Λιμενικών, να μεταφέρει με φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος 16 παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Καλλιόπη Οικονόμου, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως είναι διωκόμενος από το τουρκικό καθεστώς και γι’ αυτό έφυγε από την Τουρκία και ήρθε στη χώρα μας προκειμένου να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 29χρονος Τούρκος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν επίσημα ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν στις 19 Ιουλίου 2023 στις 2.20 τα ξημερώματα όταν το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., βρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου να κινείται προς την ακτή «ΚΡΗΤΙΚΑ» της Ιαλυσού.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Οι 16 διασωθέντες (10 άντρες, 5 γυναίκες και 1 κορίτσι) και ο 29χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, όπου ο 29χρονος αναγνωρίσθηκε από το σύνολο των αλλοδαπών ως ο διακινητής και συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών