Ρόδος: Διατάχθηκε εκκένωση του χωριού Λάερμα

Ρόδος: Διατάχθηκε εκκένωση του χωριού Λάερμα

Ρόδος: Διατάχθηκε εκκένωση του χωριού Λάερμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 18733 ΦΟΡΕΣ

Να εκκενωθεί το χωριό των Λαέρμων διατάχθηκε πριν από λίγα λεπτά με εντολή του πυροσβεστικού σώματος εξαιτίας της φωτιάς που καίει στην περιοχή και κατευθύνεται προς το χωριό. 

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

23:20

Όπως είπε μιλώντας στη "Ροδιακή" ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων κ. Αναστάσιος Πατούνας, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, η φωτιά δείχνει να πλησιάζει επικίνδυνα προς το χωριό, γι' αυτό και έχει ξεκινήσει ήδη η εκκένωση του.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, χωματουργικά μηχανήματα επιχειρούν τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών γύρω από το χωριό, για την προστασία του.

00:10

Η απόφαση εκκένωσης του χωριού των Λαέρμων: 

Την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση του πληθυσμού της Κοινότητας Λαέρμων, της Δ.Ε. Λινδίων, προς αποφυγή κινδύνου από την δασική πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή.

Ιδιαίτερα και κατά προτεραιότητα απομακρύνονται τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, άτομα παιδικής ηλικίας, ηλικιωμένοι, ασθενείς, άτομα με κινητικά προβλήματα, κλπ. Οι πολίτες που δε διαθέτουν Ι.Χ. θα πρέπει να συγκεντρωθούν στο χώρο συγκέντρωσης της πλατείας της κοινότητας, να φέρουν μαζί τους τα απαιτούμενα προσωπικά τους αντικείμενα και να φροντίσουν να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας των οικιών και των περιουσιών τους.

Από το χώρο συγκέντρωσης της υπό εκκένωση κοινότητας, θα αναχωρήσουν λεωφορεία (ΚΤΕΛ, ΔΕΣ ΡΟΔΑ), με προορισμό ασφαλή χώρα έως ότου κριθεί ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος από την πυρκαγιά. Η διάρκεια της απομάκρυνσης προσδιορίζεται για 24 ώρες μέχρι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, η οποία διάρκεια ενδέχεται να τροποποιηθεί. Οι πολίτες που θα επιλέξουν να απομακρυνθούν από την υπό εκκένωση κοινότητα, με τα Ι.Χ. τους, καλούνται να υπακούσουν και να ακολουθήσουν ρητά τις κατευθυντήριες οδηγίες της Τροχαίας/Αστυνομίας,

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις που αφορούν την τήρηση της τάξης, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά την απομάκρυνση, καθώς και την πρόληψη και καταστολή τυχόν εγκλημάτων κατά της περιουσίας των πολιτών που απομακρύνονται από την περιοχή αποτελούν αρμοδιότητα των κατά τόπους Αστυνομικών Αρχών.

Ο Δήμαρχος Αντώνης Β. Καμπουράκης

00:53

Ιωάννης Παππάς: Οι 20 εγκλωβισμένοι συμπολίτες μας στα Λαέρμα, εντοπίστηκαν και μεταφέρονται με ασφάλεια από το σημείο. Αναμένεται η άφιξη δασοκομμάντος για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων καθώς και επιπλέον εναέριων μέσων, τα οποία θα καταφθάσουν τις πρώτες πρωινές ώρες.Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί, συνεχίζεται όμως η μάχη, με όλες τις δυνάμεις, για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

------------------------------------------------

Εκκενώθηκε πριν από λίγη ώρα ο χώρος της κατασκήνωσης του χωριού Λάρδου για προληπτικούς κυρίως λίγους, καθώς μάλιστα οι καπνοί από τη φωτιά καθιστούσαν τον χώρο αποπνυκτικό. Στην κατασκήνωση συμμετείχαν περίπου 100 παιδιά, τα οποία μεταφέρονται με λεωφορείο σε ασφαλές σημείο προκειμένου να τα παραλάβουν οι γονείς και οι φροντιστές τους. 

------------------------------------------

Ανοιχτές είναι οι αίθουσες του γυμνασίου και του Επάλ Αρχαγγέλου προκειμένου να φιλοξενηθούν τα παιδιά από από τις παιδικές κατασκηνώσεις της μητρόπολης στην Λαρδο, ενώ οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί και για όσους συμπολίτες μας από το χωριό των Λαέρμων θελήσει να μεταβεί στο σημείο προκειμένου να περάσει τη νύχτα. 

 

Συνεχής ενημέρωση 

 

 

 

 

Μήνυμα του 112 για την εκκένωση του χωριού

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Την Πέμπτη η 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

ΠΑΣΟΚ: Ο Π. Ευθυμίου ομιλητής στη διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, σήμερα στη Ρόδο

Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας στα νησιά μας

Θέσεις εργασίας σε τουρισμό-εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα JOBmatch

Επίκαιρη ημερίδα για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό στη Ρόδο

Μέχρι τις 7 Ιουνίου θα εκτελεί δρομολόγια στα Δωδεκάνησα το πλοίο «Πρέβελης»

Διαβαθμιδική σύμβαση για τα έργα στη Ρόδου-Ιαλυσού

Κ. Χαλκιάς: Σε καλό δρόμο η έγκριση δανείου προς τον δήμο Ρόδου