Ο αθλητικός κόσμος της Ρόδου στον αγώνα απέναντι στην καταστροφική πυρκαγιά!

Ο αθλητικός κόσμος της Ρόδου στον αγώνα απέναντι  στην καταστροφική πυρκαγιά!

Ο αθλητικός κόσμος της Ρόδου στον αγώνα απέναντι στην καταστροφική πυρκαγιά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 554 ΦΟΡΕΣ

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν οι εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Ρόδο, με την πυρκαγιά να μαίνεται (αν είναι δυνατόν!) από την περασμένη Τρίτη και να έχει καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα φυσικού πλούτου.

Ξεκίνησε από την περιοχή ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λάερμα, έφτασε μέχρι Κιοτάρι, Ασκληπειό, Γεννάδι και κατέκαψε περιουσίες, συνεχίζοντας, δυστυχώς, το καταστροφικό της έργο. Στον αγώνα αυτόν τον άνισο απέναντι σ’ έναν «δράκο» από τους χειρότερους εφιάλτες μας, βρίσκονται κι άνθρωποι του αθλητισμού.

Διοικητικοί παράγοντες, αθλητές-αθλήτριες, διαιτητές, κριτές και φίλαθλοι όλων των αθλημάτων που καλλιεργούνται στη Ρόδο είναι στην πρώτη γραμμή ως εθελοντές δασοπυροσβέστες, αλλά συνδράμουν και στα κέντρα όπου βρίσκονται οι τουρίστες μέχρι να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Όλη η Ρόδος, μαζί και η αθλητική φυσικά, δίνει τον δικό της εξαιρετικό αγώνα και μαθήματα αλληλεγγύης που όλοι ανά την υφήλιο θαυμάζουν. Τα κλειστά της Καλλιθέας, της Ιαλυσού, της Κρεμαστής, του Βενετοκλείου, του Κολλεγίου Ρόδου και του Ροδίων Παιδεία είναι ανοικτά και προσφέρουν εκεί οι εθελοντές φαγητό, νερό και πάνω απ’ όλα εκτίμηση προς όλους όσοι αγαπούν τη Ρόδο και την επέλεξαν για τις διακοπές τους.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του Κολοσσού που ενημερώνει τον κόσμο ότι τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά, ώστε να μπορεί το προσωπικό της ΚΑΕ να ενισχύσει το έργο των εθελοντών:
«Ενημερώνουμε ότι τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα φιλοξενούνται τουρίστες στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας, καθώς βρισκόμαστε στο Κλειστό, ενισχύοντας το έργο των εθελοντών».

Από τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαπιστώσαμε ότι στα κλειστά γυμναστήρια βρέθηκαν και άνθρωποι των συλλόγων, για να αποδείξουν άλλη μία φορά πως το ελληνικό φιλότιμο είναι πάνω απ’ όλα. Δε θέλω, όμως, ν’ αφήσω απ’ έξω τους... δικούς μας, τους αθλητικούς συντάκτες, που κι αυτοί είναι στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο με την πένα τους, αλλά και με την αγάπη τους για τη Ρόδο.

*Όσον αφορά τη «Ροδιακή», θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε αθλητικά το νησί με τις πιο κύριες ειδήσεις, αλλά και μ’ εκείνες που προκύπτουν μέσω δελτίων Τύπου, και δε γίνεται να μη δημοσιευτούν, σεβόμενοι τις προσπάθειες των αθλητών-αθλητριών αλλά και όλων όσοι μάχονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”