Κανονικά το «5ο Κύπελλο Έλαφος» το σαββατοκύριακο

Κανονικά το «5ο Κύπελλο Έλαφος» το σαββατοκύριακο

Κανονικά το «5ο Κύπελλο Έλαφος» το σαββατοκύριακο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 603 ΦΟΡΕΣ

Με ενημερωτική του ανακοίνωση προς τα σωματεία, ο Έλαφος γνωστοποίησε ότι το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί κανονικά η διοργάνωση ορεινής ποδηλασίας στο Πάρκο Ροδινιού. Πρόκειται για το «5o Κύπελλο Έλαφος» με δύο διασυλλογικούς αγώνες ξεχωριστούς, στο Eliminator (XCE) και το Short Track (XCC).


Αφού υπήρξε η απαραίτητη συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, τη Δημοτική Ενότητα Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ, ο διοργανωτής σύλλογος αποφάσισε να γίνουν κανονικά οι αγώνες, μιας και θα φιλοξενηθούν μες στην πόλη και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τους αθλητές και τις αθλήτριες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.


Επίσης, έχουν ήδη κλείσε, εισιτήρια αποστολές συλλόγων από την Αττική, ενώ κανείς δεν θέλει να στερήσει, κυρίως από τα παιδιά, το χαμόγελο της χαράς από τη συμμετοχή, παρά το ό,τι αρνητικό βιώνει το νησί εδώ και εννιά μέρες!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο σύλλογός μας, έπειτα απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν στο νησί μας και όντας διοργανωτής, αποφάσισε να μην αναβάλλει τον αγώνα. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση είναι ότι η Ρόδος μας πρέπει να συνεχίσει με τις… πληγές της να ζει!


Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, ως αθλητές θα προσπαθήσουν να ελαφρύνουν το βαρύ κλίμα που μας περιβάλλει... Σας ευχαριστούμε πολύ για τις συμμέτοχες σας και σας θεωρούμε όλους σύμμαχους σ’ αυτή την προσπάθεια ανατροπής του πόνου και του θυμού σε χαρά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο!»


Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο 29 Ιουλίου θα γίνουν οι αγώνες για το XCE και Κυριακή 30 Ιουλίου για το XCC. Μάλιστα, η διοργάνωση περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξή της.


Οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω: Μάστερς Άνδρες-Γυναίκες, Παίδες, Κορασίδες, Παμπαίδες, Παγκορασίδες, Μίνι Μεγάλα και Μίνι Μικρά , Σούπερ Μίνι Αγόρια και Κορίτσια.


Οι κατηγορίες για τον αγώνα XCE θα έχουν ως εξής: Μάστερς Άνδρες 30+ , Μάστερς Γυναίκες 30+, Παίδες-Κορασίδες, Παμπαίδες-Παγκορασίδες, Μίνι Μεγάλα Αγόρια, Μίνι Μικρά Αγόρια, Σούπερ Μίνι Αγόρια, Μίνι Μεγάλα Κορίτσια, Μίνι Μικρά Κορίτσια, Σούπερ Μίνι Κορίτσια.

Το πρόγραμμα:
Σάββατο
-14:30 Ατομική Χρονομέτρηση (1ος Γύρος Eliminator). Ξεκινούν τα Σούπερ Μίνι Κορίτσια και διαδοχικά τα Αγόρια, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες αγωνίζονται από τη μικρότερη προς τη μεγαλύτερη ηλικιακά.
-16:00 Eliminator Σειρές: 1/16 - 1/8 - Ημιτελικοί - Τελικοί


Κυριακή
-10:00 Μάστερ Άνδρες-Γυναίκες (30΄)
- 10:40 Παίδες -Κορασίδες (χρόνος 30’)
- 11:55 Μίνι Μεγάλα Αγόρια-Κορίτσια (χρόνος 15’)
- 12:20 Μίνι Μικρά Αγόρια-Κορίτσια (χρόνος 15’)
-12:45 Σουπερ Μίνι Αγόρια-Κορίτσια (χρόνος 10’)
Η διαδρομή: Εντός του Πάρκου Ροδίνι, στην πόλη της Ρόδου. Διαδρομή: 800m στο XCE και 1600m στο XCC σε χωμάτινο έδαφος.

Περισσότερα για τον αγώνα:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ :
Η Γραμματεία θα ανοίξει 90’ πριν από κάθε αγώνα για τον έλεγχο δελτίων και την παραλαβή αριθμών από τον αρχηγό – εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.


Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα. Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την Kάρτα Yγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Το Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση θα γίνει πλησίον της Γραμματείας 60’ πριν την πρώτη εκκίνηση κάθε αγωνιστικής ημέρας. Η παρουσία των αρχηγών - εκπροσώπων των ομάδων (ένας ανά ομάδα είναι υποχρεωτική).


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ :
Οι αγώνες διεξάγονται µε τον Κανονισμό Αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας και του ειδικούς κανονισμούς της UCI για την Ορεινή Ποδηλασία. Σε ισχύ και οι κανονισμοί των Μικρών Κατηγοριών της Ε.Ο. Ποδηλασίας.
Εξοπλισμός : Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.


Σειρά εκκίνησης : Σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).


Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας : Θα γίνει ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο για την ακριβή τοποθεσία. Πρόσβαση στις Ζώνες Τεχνικής Βοήθειας, μόνον από κατόχους «πάσου», που χορηγείται από την Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής). Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στη Ζώνη.


Ιατρική κάλυψη: Ιδιώτης ιατρός που θα οριστεί με ευθύνη του διοργανωτή, κάλυψη από ασθενοφόρο σε ετοιμότητα από τον Τομέα ΕΚΑΒ /Γενικό Νοσοκομείο ΡΟΔΟΥ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ :
· 1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα
· 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
· 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
· 4ος, 5ος και 6ος δίπλωμα


Στο αγώνισμα του Eliminator θα δοθεί δίπλωμα και στους 7ο και 8ο κάθε κατηγορίας.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Θα γίνουν απονομές συγκεντρωτικά, με τη λήξη των αγώνων.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Κελεπέρα Μίκα (elafoscyclingteam@yahoo.gr).

Διαβάστε ακόμη

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης