Συγκροτήθηκαν επιτροπές για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Συγκροτήθηκαν επιτροπές για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Συγκροτήθηκαν επιτροπές για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2132 ΦΟΡΕΣ

Συστάθηκαν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου οι επιτροπές που θα συγκεντρώσουν τις αιτήσεις αποζημίωσης των ιδιοκτητών εμπορικών βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τη μεγάλη φωτιά στο νησί μας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο επιτροπές που θα ξεκινήσουν άμεσα το έργο τους ώστε να καταγράψουν αναλυτικά τις ζημιές και να υποβάλουν το σχετικό πρακτικό στη διεύθυνση πολιτικής προστασίας της περιφέρειας για να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι. Οι δύο Επιτροπές Κρατικής αρωγή, όπως ονομάζονται, είναι τριμελείς και αποτελούνται από υπαλλήλους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.


Οι αποφάσεις αναφέρουν τα εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ορίζουμε Επιτροπή Κρατικής Αρωγής Α’ σε επιχειρήσεις του δήμου Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, που προκληθήκαν λόγω της μεγάλης έκτασης δασικής πυρκαγιάς της 18ης Ιουλίου 2023 η οποία έπληξε μεγάλο τμήμα των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, αποτελούμενη από τους :


1. Κουντούρη Γιάννη, ΠΕ Ηλεκτρ. Μηχ., ΠΝΑΙ Δ/νση Ανάπτυξης Δωδ/σου
2. Ζαννετίδη Κων/νο, ΤΕ Τοπογρ. Μηχ., ΠΝΑΙ Δ/νση Τεχνικών Έργων Δωδ/σου
3. Τρουλλάκο Γεώργιο, ΠΕ Διοικ. – Οικονομικού, Επιμελητήριο Δωδ/σου.


Η ανωτέρω Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, αφού μεταβεί στις πληγείσες περιοχές το συντομότερο δυνατό και αφού παραλάβουν τις αιτήσεις των πληγέντων από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να συντάξουν πρακτικό καταγραφής των ζημιών σε εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες – εμπορεύματα κ.λπ. και να το υποβάλουν το ταχύτερο δυνατό στη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εξετασθούν οι αποζημιώσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι για τις ζημιές που υπέστησαν.


Το έργο των επιτροπών να ξεκινήσει άμεσα».
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ορίζουμε Επιτροπή Κρατικής Αρωγής Β’ σε επιχειρήσεις του δήμου Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, που προκληθήκαν λόγω της μεγάλης έκτασης δασικής πυρκαγιάς της 18ης Ιουλίου 2023 η οποία έπληξε μεγάλο τμήμα των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, αποτελούμενη από τους :


1. Χατά Δημήτρη, ΠΕ Μηχ. Παραγωγής – Διοίκησης, ΠΝΑΙ Δ/νση Ανάτυξης Δωδ/σου
2. Ζερβού Δέσποινα, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχ., ΠΝΑΙ Δ/νση Τεχν. Έργων Δωδ/σου
3. Τουρλούγκο Μελέτιο, ΠΕ Διοικ. – Οικονομικού, Επιμελητήριο Δωδ/σου


Η ανωτέρω Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, αφού μεταβεί στις πληγείσες περιοχές το συντομότερο δυνατό και αφού παραλάβουν τις Αιτήσεις των πληγέντων από τις Υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να συντάξουν πρακτικό καταγραφής των ζημιών σε εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες – εμπορεύματα κ.λπ. και να το υποβάλουν το ταχύτερο

δυνατό στη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εξετασθούν οι αποζημιώσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι για τις ζημιές που υπέστησαν.
Το έργο των επιτροπών να ξεκινήσει άμεσα».

Τηλεφωνική Γραμμή ενημέρωσης του δήμου Ρόδου για αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ρόδου έχει δημιουργηθεί η τηλεφωνική γραμμή 15588 από την οποία θα δίνεται ενημέρωση για τις αποζημιώσεις.
Ολοκληρώθηκε μάλιστα από το επιτελείο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, η εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού του δήμου Ρόδου που θα ενημερώνει τους πολίτες από 31/7/2023 (8.00-17.00 ώρα) σχετικά με τη διαδικασία των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς