Δεκαπέντε ειδικά οχήματα πυρόσβεσης παρέλαβε ο δήμος Ρόδου

Δεκαπέντε ειδικά οχήματα πυρόσβεσης παρέλαβε ο δήμος Ρόδου

Δεκαπέντε ειδικά οχήματα πυρόσβεσης παρέλαβε ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2432 ΦΟΡΕΣ

Για να συνδράμουν στην πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων

Δεκαπέντε ειδικά οχήματα πυρόσβεσης, παρέλαβε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο δήμος Ρόδου, προκειμένου να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

 

Τα οχήματα μισθώθηκαν καταρχάς για μία εβδομάδα, μαζί με τον εξοπλισμό τους, ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, «θα παραμείνουν στο νησί μας όσο χρειαστεί».

Τα οχήματα παρέλαβε για τον δήμο ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης και όπως εξηγεί πρόκειται για ένα απλό πυροσβεστικό όχημα, όπως αυτά που έχουν οι εθελοντικές ομάδες.

 

Τα οχήματα παραδόθηκαν στους Προέδρους των κοινοτήτων που έθεσε σε προτεραιότητα ο σχεδιασμός του δήμου, με κριτήριο να βρίσκονται περιμετρικά της φωτιάς ώστε να καλύψουν όλα τα σημεία για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Έτσι, από ένα τέτοιο όχημα παραδόθηκε στις κοινότητες Βατίου, Γενναδίου, Ασκληπιειού, Μαλώνας, Μασσάρων, Λάρδου, Απολλώνων, Έμπωνας, Λαέρμων. Επίσης, οχήματα παραδόθηκαν σε τέσσερις εθελοντικές ομάδες πιστοποιημένες στη δασοπυρόσβεση και συγκεκριμένα τις: ΕΘΟΜΑΚ, ΕΠΟΜΕΑ, OAK και ΕΟΠΚ.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου διοργάνωσε εσπερίδα για τη Δημόσια Υγεία με ομιλήτρια την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

Γιώργος Νικητιάδης : Στη Βουλή ο εκ νέου «ακτοπλοϊκός αποκλεισμός» Καρπάθου - Κάσου

Διάλεξη της αρχαιολόγου Χαρούλας Φανταουτσάκη στην οπλοθήκη de Milly

Κ. Τσουκαλάς: Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές η δεύτερη θέση

Σε... μιλόνγκα μετατράπηκε χθες η πλατεία Δημαρχείου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Daily Express: H Κως ήταν το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης τον Μάιο!

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου από την 95 ΑΔΤΕ