Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων: «Η επιτυχία της αποτυχίας»

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων: «Η επιτυχία της αποτυχίας»

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων: «Η επιτυχία της αποτυχίας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1167 ΦΟΡΕΣ

Δέκα ημέρες πυρκαγιών και η Ρόδος μετράει τις πληγές της. Διακόσιες χιλιάδες στρέμματα εδαφικής έκτασης έγιναν στάχτη. Και θα ήταν πολλά παραπάνω αν δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες Ρόδιοι και Ρόδιες εθελοντές και εθελόντριες που βρίσκονταν στη πρώτη γραμμή του μετώπου, στα σχολεία για την υποδοχή και περίθαλψη τουριστών και πυρόπληκτων πολιτών και οι οποίοι ανιδιοτελώς, με δικά τους έξοδα και μέσα, και στις περισσότερες περιπτώσεις μόνοι τους χωρίς τη συνδρομή άλλων μηχανισμών, έδωσαν τον μεγαλύτερο αγώνα για να αντέξει το νησί της Ρόδου.

Με ένα νησί καμένο, περιβάλλον κατεστραμμένο και τα νέα δεδομένα να προμηνύουν οικονομική κατάρρευση, ακούμε δηλά δηλά να βγαίνουν στα ΜΜΕ Υπουργοί, Βουλευτές και Διοικούντες Ά και ‘Β βαθμού και να αποποιούνται των ευθυνών τους ενώ παράλληλα μιλάνε για μια επιτυχία που μόνο αυτοί αντιλαμβάνονται πετώντας στάχτη στα μάτια του λαού πως ο συντονισμός των επιχειρήσεων κατάσβεσης έγινε σωστά. Όλες τις προηγούμενες ημέρες με μεγάλη αποτυχία μίλησαν για καταστάσεις οι οποίες ήταν υπό έλεγχο. Η ανικανότητά τους και η πραγματικότητα τελικά τους διέψευσε.

Ένα μπαλάκι ευθυνών εκσφενδονίζεται ένθεν κακείθεν από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Κράτος και τούμπαλιν σε μια άνευ προηγούμενου προσπάθεια αποποίησης ευθυνών. Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις καταλαβαίνουμε ότι - στο μυαλό τους - δεν ευθύνεται κανείς αλλά και όλα έγιναν σωστά.

Ακόμα όμως και αν δεχτούμε ότι κανείς τους δεν είχε ευθύνες και αρμοδιότητες για τον συντονισμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της καταστροφής από την πυρκαγιά που έπληξε για 10 ημέρες τη Ρόδο, είδαμε πως κανείς τους δεν είχε το σθένος και την αποφασιστικότητα να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν υπερβατικούς χειρισμούς, όχι κρύψιμο πίσω από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Για μια ακόμη φορά το επιτελικό χάος της Κυβέρνησης αποδείχθηκε επικίνδυνο για τις ζωές των Ελλήνων, ο κρατικός μηχανισμός ανεπαρκής, συγχυσμένος και απών. Ακόμα μια φορά ένας τόπος έμεινε όρθιος εξαιτίας της ηρωικής αυταπάρνησης των ντόπιων να εγκαταλείψουν τα χωριά τους στην τύχη τους. Και ακόμα σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν αρμόδιοι να αναλάβουν ευθύνες, παρά μόνον παπαγάλοι που εξοργίζουν τους πολίτες βαφτίζοντας επιτυχίες τα καμένα.

Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η πύρινη καταστροφή της Ρόδου και να μείνουν στο απυρόβλητο όλοι όσοι με τις εγκληματικές παραλείψεις τους άφησαν τη Ρόδο να καεί.

Θα είμαστε παρόντες ανοίγοντας τον διάλογο για την επόμενη ημέρα του νησιού, για την λήψη μέτρων από την πολιτεία που θα κατατείνουν στην προστασία των πληγέντων, την ανάπλαση του περιβάλλοντος και την βιώσιμη εκμετάλλευση του Τουριστικού προϊόντος και των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο