Η Ρόδος μετράει τις πληγές της

Η Ρόδος μετράει τις πληγές της

Η Ρόδος μετράει τις πληγές της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2010 ΦΟΡΕΣ

Η φωτιά που ξεκίνησε πριν από 11 μέρες στο νησί μας, έχει μία μέρα που έσβησε και η Ρόδος μετράει τις πληγές της… Η δύναμη και το θάρρος των χιλιάδων εθελοντών είναι αυτή που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό όλων μας και θα μας δίνει κουράγιο τις επόμενες- πολύ δύσκολες- μέρες που έρχονται για το νησί. Όλοι μαζί, ο καθένας απ’ όπου μπορούσε και με ό,τι μέσα είχε στη διάθεσή του.


Άλλοι έσβηναν φωτιές, άλλοι έσβηναν τα «καντηλάκια», άλλοι έφτιαχναν αντιπυρικές ζώνες, άλλοι έβγαζαν κόσμο από τα σπίτια τους την ύστατη στιγμή! Κόσμος που μετέφερε συνεχώς πάγο, νερά, τρόφιμα, κόσμος που περιέθαλπτε τον συνάνθρωπό του. Συμπολίτες μας που μετέφεραν με τις καρότσες τους, τα αμάξια τους, τα πορτ- παγκάζ τους τουρίστες που έπρεπε να εκκενώσουν τις πυρόπληκτες περιοχές.
Συμπολίτες μας που έκλαιγαν πάνω από τα καμένα και έπαιρναν δύναμη για να ξεκινήσουν ξανά να σβήνουν και να βοηθούν όπου μπορούν.


Άλλοι πάλι έτρεχαν να σώσουν όσα ζώα μπορούσαν, να λύσουν τα δεμένα στα χωράφια σκυλιά ή γαϊδούρια, και έπειτα να γυρνούν πίσω στα καμένα για να τους αφήσουν φαγητό. Οι γυναίκες στα χωριά έφτιαχναν φαγητά και τα πήγαιναν στους εθελοντές, άλλοι συμπολίτες μας φιλοξένησαν για μέρες τουρίστες που δεν είχαν που να μείνουν…


Ιστορίες απίστευτες που δε θα μας φτάσει μία ζωή να διηγούμαστε ή να ακούμε, ιστορίες που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ούτε στο πιο «τραβηγμένο» σενάριο! Όλοι μας πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τους συμπολίτες μας, για την ανθρωπιά μας, για το φιλότιμό μας, και αυτό είναι που θα πρέπει να κρατήσουμε για την επόμενη μέρα, γνωρίζοντας φυσικά πως μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να πάμε αυτό τον μικρό μας παράδεισο ξανά μπροστά!
Λ.Τ. 

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch