Περισσότερα από δύο εκατομμύρια αδήλωτα ακίνητα στην Ιταλία

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια αδήλωτα ακίνητα στην Ιταλία

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια αδήλωτα ακίνητα στην Ιταλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια αδήλωτα σπίτια, εντόπισε η ειδική υπηρεσία για τον εντοπισμό των αυθαιρέτων «Agenzia del Terrotorio» (Εθνική Υπηρεσία της Επικράτειας), στην Ιταλία. Στην πλειονότητά τους, τα σπίτια - φαντάσματα βρίσκονται στην Κάτω



Περισσότερα από δύο εκατομμύρια αδήλωτα σπίτια, εντόπισε η ειδική υπηρεσία για τον εντοπισμό των αυθαιρέτων «Agenzia del Terrotorio» (Εθνική Υπηρεσία της Επικράτειας), στην Ιταλία.

Στην πλειονότητά τους, τα σπίτια - φαντάσματα βρίσκονται στην Κάτω Ιταλία, στην περιφέρεια του Σαλέρνο, κοντά στη Νάπολη. Εκεί, με τη βοήθεια αεροφωτογράφησης, εντοπίσθηκαν 93.389. Στην περιφέρεια του Μιλάνου τα αδήλωτα αριθμούν τα 4.241, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας, τα ακίνητα, που δεν δηλώθηκαν, είναι 6.372.

Έως σήμερα, νομιμοποιήθηκαν περί τα 531.000 ακίνητα και τα έσοδα για το ιταλικό κράτος ξεπερνούν τα 452 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, στο τέλος της διαδικασίας αναμένεται να μπουν στα ταμεία του κράτους έως και ένα δισ. ευρώ. Συνυπολογίζοντας, ωστόσο, τον ετήσιο φόρο ακινήτων, τη φορολόγηση των ενοικιαζόμενων σπιτιών και τον φόρο απορριμμάτων, στο εξής, το Δημόσιο μπορεί να λαμβάνει, ανά έτος, περισσότερα από τρία δισ. ευρώ.

Οι σχολιαστές, πάντως, τονίζουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι οι 14 πρώτες περιφέρειες, σε ό,τι αφορά τον αριθμό αδήλωτων ακινήτων, βρίσκονται στον ιταλικό Νότο, με μόνη εξαίρεση τη Ρώμη. Λένε πως, πρόκειται για συνέπεια της παρουσίας του οργανωμένου εγκλήματος και του γενικότερου κλίματος ατιμωρησίας και ανοχής στην παραβίαση του νόμου, ξεκινώντας από τα αυθαίρετα και καταλήγοντας μέχρι και στη στέρηση της ζωής όσων αντιστέκονται στο μαφιόζικο παρακράτος.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης