Κιγκλιδώματα ασφαλείας στον χώρο του παλιού νοσοκομείου

Κιγκλιδώματα ασφαλείας στον χώρο του παλιού νοσοκομείου

Κιγκλιδώματα ασφαλείας στον χώρο του παλιού νοσοκομείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2456 ΦΟΡΕΣ

Η εταιρεία ACME ΙΚΕ θα υλοποιήσει το έργο της προμήθειας και τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στο ισόγειο του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου.

Για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε ήδη η σχετική σύμβαση στην περιφέρεια, και το έργο ύψους 36.067 ευρώ με ΦΠΑ θα πρέπει να παραδοθεί εντός διαστήματος τριών μηνών.

Σημειώνεται ότι είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτηριακό συγκρότημα του παλαιού νοσοκομείου. Παρά το ότι κηρύχθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1986 η αδιαφορία για την τύχη του και η εγκατάλειψη περίπου 23 χρόνια από τη μέρα που έκλεισε και λειτούργησε το νέο νοσοκομείο συνέβαλαν στο να υποστεί σοβαρή υποβάθμιση τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά ενώ καθημερινά δέχεται βανδαλισμούς από άτομα κοινωνικά περιθωριοποιημένα.

Στους χώρους του, παλιούς και νέους που δεν έχουν αξιοποιηθεί, έχουν συγκεντρωθεί κάθε είδους σκουπίδια μέχρι ρούχα, κουβέρτες και στρώματα ενώ ότι υπήρχε μέσα έχει λεηλατηθεί ή έχει καταστραφεί. Την ίδια εγκατάλειψη γνωρίζουν και οι κήποι τόσο στην μπροστινή είσοδο όσο και στην εσωτερική αυλή που σε τίποτα δε θυμίζουν τους κήπους που υπήρχαν πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Έχουν μετατραπεί σε δάση και είναι αδιαπέραστοι από σκουπίδια κλαδιά και αγριόχορτα. Η σημερινή εικόνα σε τίποτα δε θυμίζει το μεγαλοπρεπές κτήριο που κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς αποικιοκράτες πριν από σχεδόν 100 χρόνια!

Προφανώς η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων θα συμβάλει στο να εμποδίσει την είσοδο διαφόρων ατόμων στο εσωτερικό του από το ισόγειο και στη συνέχεια στον όροφο, ώστε με αυτό τον τρόπο να αποφευχθεί η περεταίρω βεβήλωση και καταστροφή του κτηρίου. Είναι αναγκαία η διάσωσή του ιστορικού αυτού κτηρίου που είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο, ώστε όταν τα διαδικαστικά ολοκληρωθούν να αξιοποιηθεί και να αποκτήσει την παλιά του δόξα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών