Δύσκολη η επόμενη μέρα για το νησί της Ρόδου

Δύσκολη η επόμενη μέρα για το νησί της Ρόδου

Δύσκολη η επόμενη μέρα για το νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3539 ΦΟΡΕΣ

Απαιτείται γενναία ενίσχυση από το κράτος για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες

Η επόμενη μέρα για το νησί της Ρόδου είναι δύσκολη κι αυτό έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται όλοι. Οι φλόγες μπορεί να έσβησαν, όμως οι συνέπειες της καταστροφής είναι εδώ και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Όλοι μας, ως κοινωνία, αλλά και ως τοπικές αρχές έχουμε να διαχειριστούμε δύο σημαντικά ζητήματα. Πρώτον, την αντιμετώπιση της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που έχει υποστεί το νησί και που άλλη παρόμοιά της δεν υπήρξε.

Η έκταση που κάηκε έχει υπολογιστεί σε 200.000 στρέμματα αν και η επίσημη καταμέτρησή της θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Δεύτερον, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες στον τουρισμό που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές και να επανέρθουμε στην κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν και οι συνέπειες στην τοπική οικονομία.

Και για τα δύο αυτά ζητήματα απαιτείται η συνδρομή του κράτους και για την ακρίβεια η γενναία συνδρομή. Η Ρόδος έχει συνεισφέρει εδώ και δεκαετίες σημαντικά στον εθνικό «κορβανά» όσο ίσως καμιά άλλη περιοχή της χώρας. Απαιτούν λοιπόν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες, να έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη, κάποια μέτρα που ανακοινώθηκαν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, δεν επαρκούν όμως. Χρειάζονται κι άλλα, και σύντομα. Πέραν όμως του κράτους και των τοπικών αρχών κι όλοι εμείς καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη. Από το δικό του μετερίζι ο καθένας. Μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Το τι μπορούμε να κάνουμε το αποδείξαμε τις προηγούμενες μέρες.
Με τους εκατοντάδες εθελοντές στα μέτωπα της φωτιάς που έδωσαν συγκλονιστικές μάχες όλες τις μέρες αψηφώντας την κούραση και τους κινδύνους.

Το αποδείξαμε και με την μεγάλη κινητοποίηση για τη φιλοξενία των χιλιάδων τουριστών που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία λόγω της πυρκαγιάς.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι υπάρχουν υπεύθυνοι για την καταστροφή αυτή και απαιτούμε την τιμωρία τους.

Προέχει όμως αυτή την ώρα να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για την Ρόδο. Όπως μπορεί ο καθένας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη