Φλας στο παρελθόν, 1963: Μέλη της υποβρυχίου ομοσπονδίας της Σουηδίας θα έλθουν εις την Ρόδον

Φλας στο παρελθόν, 1963: Μέλη της υποβρυχίου ομοσπονδίας της Σουηδίας θα έλθουν εις την Ρόδον

Φλας στο παρελθόν, 1963: Μέλη της υποβρυχίου ομοσπονδίας της Σουηδίας θα έλθουν εις την Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 182 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 2 Αυγούστου 1963
Αριθ. Φύλλου 3699

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ο παρεπιδημών εις Ρόδου σύμβουλος της υποβρυχίου Ομοσπονδίας της Σουηδίας κ. Έρικ Έντγκρεν επεσκέφθη τον αναπληρωτήν του Νομάρχου κ. Αντ. Κάφφαρη και εδήλωσεν εις αυτόν ότι τα μέλη της εν λόγω Σουηδικής Ομοσπονδίας τα οποία ανέρχονταν εις 1.000 περίπου ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Ρόδον και αν χαρούν την ομορφιάν του ελληνικού βυθού, εζήτησεν δέ σχετικάς πληροφορίας εάν υπάρχουν σχετικοί περιορισμοί ή κανονισμοί.

Ο κ. Κάφφαρης εδήλωσεν προς τον κ. Έντγκρεν ότι με χαράν η Ρόδος, η οποία φιλοξενεί κατ’ έτος μεγάλον αριθμόν Σουηδών Τουριστών θα δεχθή τα μέλη της Υποβρυχίου Ομοσπονδίας της Σουηδίας επληροφόρησε δέ τον συνομιλητήν του ότι περιορισμοί υπάρχουν μόνον ως προς την παράδοσιν τυχόν αρχαιολογικών ευρημάτων ως επίσης και εις τας καταδύσεις εις ελαχίστας περιοχάς διά λόγους ασφαλείας των καταδυομένων.

ΑΦΙΚΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ 150 ΡΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΕΞ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ
Την προσεχή Κυριακήν αναμένονται να αφιχθούν εις Αθήνας αεροπορικώς, δι’ ειδικού αεροσκάφους απ’ ευθείας εκ των Ηνωμένων Πολιτειών 150 Ρόδιοι εκ διαφόρων αμερικανικών πόλεων, πραγματοποιούντες προσκύνημα εις την Πατρίδα.

Το «Προσκύνημα» των Ροδίων εις την ιδιαιτέραν των Πατρίδα, είναι το τρίτον εφέτος, δεδομένου ότι κατά τα δύο προηγηθέντα έτη, εγένοντο επίσης εκδρομαί Ροδίων εις την Ρόδον, βάσει προγράμματος του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων».

Οι Ελληνοαμερικανοί Ρόδιοι, κατά το πλείστον νέοι, τέκνα Ροδίων ευρισκομένων από πολλών ετών εις τας Ηνωμένας Πολιτείας, θα παραμείνουν εις την νήσον επί ένα μήνα επισκεπτόμενοι τα αξιοθέατα και τα χωρία των.

Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, εκ των αναμενομένων την Κυριακήν 150 ομογενών, θα αφιχθούν αυθημερόν οι 66 ομαδικώς, οι δέ υπόλοιποι θα έλθουν βραδύτερον μεμονωμένοι.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΝ ΠΕΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας) Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου ομιλών εν σχέσει προς το αεροδρόμιον Κω, εδήλωσεν ότι τα έργα του αερολιμένος θα έχουν περατωθή μέχρι τέλους του προσεχούς Οκτωβρίου. Ήδη εκτελούνται έργα συμπληρώσεως των εγκαταστάσεων υποδοχής και παραμονής του αερολιμένος, καθώς και διά την βελτίωσιν του διαδρόμου.

Μετά την αποπεράτωσιν των έργων, ο αερολιμήν Κω θα τεθή αμέσως εν ενεργεία και υπολογίζεται ότι από του προσεχούς έτους θα συντελέση εις την ανάπτυξιν της τουριστικής κινήσεως Κω έτι περαιτέρω.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Σήμερον αναμένεται να επανέλθη εις Ρόδον εκ Λέρου ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, μετά δεκαήμερον περιοδείαν ανά τας νήσους Κω και Λέρου, κατά την διάρκειαν της οποίας εξήτασεν επιτοπίως διάφορα ζητήματα και επεθεώρησε τα εκτελούμενα έργα.

Ο κ. Νομάρχης προήδρευσε συσκέψεων τόσον εις την Κω όσον και εις την Λέρον κατά τας οποίας ενημερώθη επί όλων των ζητημάτων που απασχολούν τας αρχάς και τους κατοίκους.

ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών αφίκοντο εις την θέσιν Σχοινιά Μαραθώνος οι πρόσκοποι της Δωδεκανήσου, με επικεφαλής τους εφόρους των, οι οποίοι εγκατεστάθησαν εις την κατασκήνωσιν, μετέχοντες του Διεθνούς Προσκοπικού Τζάμπορη, ομού μετά των προσκόπων εξ άλλων ελληνικών τόπων και εξ 90 χωρών ολοκλήρου του κόσμου. Κατά τας αυτάς πληροφορίας, μετά το Τζάμπορη πολλαί ξέναι ομάδες θα επισκεφθούν την Ρόδον διά παραμονήν ολίγων ημερών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...