Ζευγάρι Γερμανών συγκεντρώνει χρήματα για την αναδάσωση της Ρόδου

Ζευγάρι Γερμανών συγκεντρώνει χρήματα για την αναδάσωση της Ρόδου

Ζευγάρι Γερμανών συγκεντρώνει χρήματα για την αναδάσωση της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5904 ΦΟΡΕΣ

Όλες αυτές τις ημέρες βγαίνουν στην επιφάνεια ιστορίες φίλων της Ρόδου που πραγματικά επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά, έστω και με αφορμή μία τέτοιου μεγέθους καταστροφή όπως η πυρκαγιά, το πόσο αγαπημένος τόπος είναι το νησί μας για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που, όπως φάνηκε και τώρα, πόνεσαν γι’ αυτό που συντελέστηκε εδώ σαν να ήταν ο δικός τους τόπος.

Μία τέτοια ιστορία είναι και αυτή για ένα ζευγάρι Γερμανών οι οποίοι αποτελούν θα λέγαμε τους… βασιλιάδες των repeaters μία και επισκέπτονται τη Ρόδο εδώ και σαράντα χρόνια. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχουν χρονιές που έρχονται εδώ δέκα και δώδεκα φορές!

Πρόκειται για τον κ. Stefan Jakobi και την κα Silke Lichtenberg οι οποίοι κληρονόμησαν την αγάπη τους για τη Ρόδο από τους γονείς τους. Το ζευγάρι, όλα αυτά τα χρόνια, μένει πάντα στα Καλαβάρδα αφού λατρεύει την περιοχή.

Βλέποντας αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, με το νησί να βρίσκεται στις φλόγες για δέκα ημέρες, πραγματικά συγκλονίστηκαν και αμέσως έψαχναν τρόπους για να βοηθήσουν να επανακάμψει από την απώλεια τόσου φυσικού πλούτου.

Μάλιστα, ο κ. Jakobi επισκέφθηκε τη Ρόδο και κατά τις τελευταίες ημέρες της πυρκαγιάς, όχι μόνο για να βοηθήσει όπως μπορεί αλλά κυρίως για να δείξει στους συμπατριώτες του Γερμανούς, που ως γνωστόν, αποτελούν τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για τη Ρόδο, ότι υπάρχει ακόμα ζωή στο νησί.

Όπως μετέφερε σε φίλους του Ροδίτες, η πρόθεσή τους είναι να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν ώστε το μαύρο να ξαναγίνει πράσινο.

Έτσι, ήδη, μαζί με τη σύζυγό του και τη βοήθεια του κ. Bernard Kurz ο οποίος είναι στέλεχος τράπεζας, έχουν ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα Bundenheimer Volks- bank, στην πόλη Μάινζ, πρωτεύουσα της Ρηνανίας, και συγκεντρώνουν χρήματα από τους συμπατριώτες τους για να ξεκινήσουν αναδασώσεις στη Ρόδο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, βέβαια, όλα γίνονται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το…γερμανικό σύστημα.

Μια ιστορία, προφανώς από τις πολλές που έχουμε να ακούσουμε από εδώ και πέρα, που καταδεικνύει ότι η Ρόδος έχει φανατικούς φίλους οι οποίοι στα δύσκολα δε διστάζουν να μπουν μπροστά για να ξαναδούν αυτό τον πανέμορφο τόπο έτσι όπως τον γνώρισαν και τον αγάπησαν…

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου