Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου για την... πληγωμένη μας Ρόδο (φωτο+ βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου για την... πληγωμένη μας Ρόδο (φωτο+ βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου για την... πληγωμένη μας Ρόδο (φωτο+ βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 21467 ΦΟΡΕΣ

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τη σκληρή δοκιμασία που βίωσε το νησί μας από τον εφιάλτη των πυρκαγιών επί 12 συνεχόμενες μέρες, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη συγκέντρωση παίρνουν μέρος εκατοντάδες νέα παιδιά κι εθελοντές από όλο το νησί της Ρόδου, οι οποίοι συνέδραμαν μέρες και νύχτες για τηνδιάσωση του νησιού μας.

Κύριο αίτημα των διαδηλωτών, όπως οι ίδιοι δήλωσαν μιλώντας στη "Ρ" είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων, οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς επίσης και η διασφάλιση των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών σπιτιών που έχασαν τη δουλειά και τις περιουσίες τους αντίστοιχα.

Οι ίδιοι, όπως και ολόκληρος ο ροδιακός λαός, αξιώνουν επίσης να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις, να γίνει καταλογισμός των ευθυνών καθώς επίσης κι ένας νέος σχεδιασμός που θα θωρακίσει το νησί μας για παρόμοιες φωτιές και φυσικές καταστροφές.

Λίγο μετά τις 20:00, μεγάλο μέρος συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη συγκέντρωση, ξεκίνησαν να κάνουν πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η εκδήλωση "αμαυρώθηκε" από μικρές ομάδες οι οποίες φώναξαν άκρως υβριστικά μηνύματα για το πρόσωπο του δημάρχου Ρόδου, ενώ ορισμένοι εξ αυτών, κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που ανήκει στην οικογένεια του δημάρχου δημιουργώντας επεισόδια και φωνάζοντας άκρως υβριστικά συνθήματα για τον ίδιο.

Άλλη ομάδα εισήλθε επίσης στα γραφεία της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάτω από συνθήκες έντασης γεγονός για το οποίο υπήρξε έντονη αντίδραη από στελέχη της περιφερειακής αρχής, καθώς επίσης και εργαζόμενους οι οποίοι με δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά ακραία τραμπουκική και επικίνδυνη. Για το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε και η εισαγγελεία Ρόδου, η οποία είναι πιθανον να αναζητήσει ευθύνες για την όλη κατάσταση. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Σήμερα θα τιμηθεί από τον δήμο ο δημοσιογράφος Γ. Ζαχαριάδης

Την αύξηση των εσόδων του επιδιώκει ο δήμος Ρόδου

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη, "ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;"

Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου Λίνδου

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών

Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) στη Ρόδο

Γιάννης Πάππου: Χαμόγελα αισιοδοξίας στην αγορά της Ρόδου από την κίνηση το Πάσχα