Να συμβάλει ο αθλητικός κόσμος στην… επιστροφή της Ρόδου μετά τις πυρκαγιές!

Να συμβάλει ο αθλητικός κόσμος στην… επιστροφή της Ρόδου μετά τις πυρκαγιές!

Να συμβάλει ο αθλητικός κόσμος στην… επιστροφή της Ρόδου μετά τις πυρκαγιές!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Χρειάστηκε να καεί η Ρόδος για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι πως μπορεί η συσπείρωση υγιών εθελοντικών δυνάμεων να κάνει θαύματα και να τα βάλει ακόμη και με τους νόμους της φύσης.

Μέρος του «κύματος» αυτού αποτέλεσε κι ο αθλητικός κόσμος της Ρόδου με κάθε μέσο και δύναμη, βαδίζοντας σ’ ένα μονοπάτι περισσότερο ανθρώπινο, μακριά απ’ οποιανδήποτε τάση επιδειξιομανίας.

Δεν είναι μυστικό στους παροικούντες την αθλητική Ιερουσαλήμ ότι αρκετές διοικήσεις συλλόγων συγκέντρωσαν τρόφιμα, νερό και χυμούς από τη δεύτερη κιόλας μέρα της πυρκαγιάς και τα έστειλαν, όπως μπορούσαν, στα μέτωπα για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.

Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί από κάποιον κακεντρεχή να χαρακτηριστεί κι ως απρόσωπο… Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν όλοι όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης, αλλά και στα κέντρα όπου υποδέχτηκαν τους πυρόπληκτους τουρίστες ν’ αμφισβητήσουν τα πρόσωπα.

Αθλητές-αθλήτριες, παράγοντες, διαιτητές, κριτές όλων των αθλημάτων βοήθησαν όσο μπορούσαν και ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικές οι μαρτυρίες αρκετών, όταν πια είχε τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης.

Χώρια από τα όσα είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το «κύμα» μάχης κι αλληλεγγύης ταυτοχρόνως ήταν κάτι εξωπραγματικό, ίσως, για τα δεδομένα της Ρόδου.

Είναι αλήθεια ότι από ‘δω και πέρα πολύς κόσμος θ’ αντιμετωπίζει διαφορετικά τα άτομα που δεν… έπιανε το μάτι του και προσέφεραν τα μέγιστα στο να σωθεί όσο γινόταν μεγαλύτερο μέρος του φυσικού πλούτου του νησιού. Το θέμα είναι όλη αυτή η προσπάθεια να μην μείνει εκεί και να συμβάλει όσο γίνεται η αθλητική κοινωνία του νησιού στο να μπορέσει αρχικώς να κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα επιστροφής.

Μέσα από τις εξέδρες όπου παράγεται λόγος και διαμορφώνονται απόψεις μπορεί να σχηματιστεί μία νέα δύναμη επιστροφής. Είναι θέμα χρόνου, άλλωστε, να το διαπιστώσουν αρκετοί και ιδίοις όμμασι.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”