Καταδικασθείς για κλοπές σε 6 χρόνια άσκησε έφεση

Καταδικασθείς για κλοπές σε 6 χρόνια άσκησε έφεση

Καταδικασθείς για κλοπές σε 6 χρόνια άσκησε έφεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6703 ΦΟΡΕΣ

Για κλοπές που διέπραξε στο νησί μας κατηγορείται 26χρονος ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών και προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για να μειώσει την ποινή αυτή που του έχει επιβληθεί.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από έξι χρόνια και μαζί με τον 26χρονο είχαν συλληφθεί και άλλα δύο άτομα ηλικίας τότε 16 και 18 ετών αντίστοιχα, και καθώς δεν είχαν ενηλικιωθεί, η υπόθεση διαχωρίστηκε προκειμένου οι δύο νεαροί να δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Σε ό,τι αφορά τον 26χρονο Ρομά (τότε ήταν 20 ετών), σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε και δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Ιούνιο του 2018.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 26χρονο για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Κατά της απόφασης αυτής ο 26χρονος άσκησε έφεση η οποία έχει προσδιοριστεί να εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η σύλληψη του 21χρονου ΡΟΜΑ είχε γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί οπότε και οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, διότι την ίδια αλλά και την προηγούμενη μέρα είχε αποπειραθεί να παραβιάσει κατοικία 22χρονης αλλοδαπής με σκοπό την κλοπή.

Επιπλέον ο ίδιος μαζί με τον 16χρονο και τον 18χρονο στις 08-09-2017 κατηγορούνται ότι παραβίασαν κατοικία 21χρονης αλλοδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών