Σε κορυφαίο επίπεδο το δωδεκανησιακό beach volley

Σε κορυφαίο επίπεδο το δωδεκανησιακό beach volley

Σε κορυφαίο επίπεδο το δωδεκανησιακό beach volley

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3175 ΦΟΡΕΣ

Μία …ανάσα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου έφτασαν οι αθλήτριες της Τελχινίδας Κριστιάνα Ζντράβα και Γκιούλ Μπεκίρογλου, αφού ηττήθηκαν στον μικρό τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος beach volley Κ17 στο Λουτράκι από τις Κρητικές Παρασκευή Πρινιωτάκη και Εμμανουηλία Πιτσούλη.

Οι αθλήτριες της Τελχινίδας αγωνίστηκαν εξαιρετικά σ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, κατέκτησαν αήττητες την πρώτη θέση του ομίλου τους, ενώ στη συνέχεια κέρδισαν στον προημιτελικό τις πρωταθλήτριες Δυτικής Μακεδονίας Αμελί Μητσιάνη και Ξένια Ναυροζίδου με 2 - 0 σετ (21-12, 22-20). Στον ημιτελικό έχασαν από την ομάδα που κατέκτησε αήττητη τον τίτλο, την Εθνική Κ18 και Κ20, την οποία αποτελούν οι Ελένη Αλεξόγλου και Μυρτώ Πασχαλάκη, με 0-2 σετ (17-21, 14-21).

Στον μικρό τελικό η ροδίτικη ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα στο πρώτο σετ και το έχασε με 17-21, αλλά στο δεύτερο μπήκαν οι παίκτριες πιο έτοιμες και αποφασισμένες, γι’ αυτό κέρδισαν εύκολα με 21-11. Η διεθνής παίκτρια σάλας Πρινιωτάκη ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο σετ του αγώνα με εξαιρετικό σερβίς, πιέζοντας πολύ την ομάδα της Ρόδου

. Έτσι, έδωσε γρήγορα ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, ώστε να διατηρήσουν την ίδια πίεση σε ολόκληρη τη διάρκεια του σετ και τελικά να το κατακτήσουν με 8-15, μαζί με την πολυπόθητη τρίτη θέση στο βάθρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτρια Κριστιάνα Ζντράβα στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, λίγες μόλις ώρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ την αγωνιστική παρουσία των κοριτσιών.

Στα αγόρια, οι Ευκλής Μαμαλίγκας και Αλέξανδρος Τζουμάκας από τη Ρόδο, προκρίθηκαν αήττητοι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, κερδίζοντας μάλιστα, μετά από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι στο τάι μπρέικ, τους δευτεραθλητές Ελλάδος, τους Λαρισαίους Δορδοκίδη/Κωτούλα (22-24, 22-20, 15-13). Στη συνέχεια οι αθλητές του Φοίνικα Ρόδου δεν άντεξαν την πίεση του προημιτελικού και ηττήθηκαν με 2-0 σετ από τους Θεσσαλονικείς Γιώργο Δημητριάδη και Λεωνίδα Ράπτη (13-21, 12-21), κατακτώντας έτσι την 5η θέση στην Ελλάδα, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17 ετών.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε ότι την ίδια στιγμή στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ανδρών, τη σπουδαιότερη δηλαδή διοργάνωση του ελληνικού beach volley, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, γιος και αθλητής του Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, με συμπαίκτη τον Σταύρο Ντάλλα, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και στέφθηκαν για πρώτη φορά Πρωταθλητές Ελλάδος.

Επίσης, ο Δημήτρης Καλιόζης από τη Ρόδο με τον Κώο Γιάννη Καρδούλια κατέκτησαν την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ22, ενώ οι Ροδίτισσες Σταματίνα Γκιζέττη και Πάολα Σουσάρι πήραν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο πρωτάθλημα. Στην κατηγορία Κ17 επίσης, οι Ευρυδίκη Μαθιουδάκη και Χρυσή Παρίση κατάκτησαν την 9η θέση στην Ελλάδα, ενώ πρωταθλητής στ’ αγόρια αναδείχθηκε ο Κώος Κυριάκος Φωλιάς με τον συμπαίκτη του από την Αθήνα Νίκο Μάντζιο.

Να σημειώσουμε ότι σε λίγες ημέρες οι Δημήτρης Καλιόζης και Γιάννης Καρδούλιας θα κληθούν να υπερασπιστούν των τίτλο τους ως περσινοί πρωταθλητές Ελλάδος Κ19, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά το προσεχές σαββατοκύριακο.  

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”