Κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου μετέβη στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές

Κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου μετέβη στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές

Κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου μετέβη στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1000 ΦΟΡΕΣ

Από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη νότια Ρόδο, κλιμάκιο της διοίκησης του ΕΚΡ μετέβη στις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν καθώς και γι‘ αυτές που ακολουθούν μετά από τις καταστροφές.

Μεγάλες υλικές ζημιές πέραν των κατεστραμμένων επιχειρήσεων που έχουν καεί, έχουν υποστεί και αρκετές επιχειρήσεις από τις συχνές και πολύωρες διακοπές του ρεύματος, με αποτέλεσμα όλα τα προϊόντα τους και το στοκ που είχαν να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ μικρά ξενοδοχεία παραμένουν άδεια λόγω καθολικών ακυρώσεων.

Μιλώντας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τουριστικών Επαγγελματιών Γενναδίου «Ο Φλοίσβος» κο Λεόντιο Ορφανό μάς επισήμανε τα τεράστια προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το βάρος των συνεπειών όλης αυτής της καταστροφής.

Οι δε εργαζόμενοι σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν ακόμα το υπάρχων προσωπικό αλλά και καταβάλουν κανονικά τις μισθοδοσίες, έχουν περιέλθει σε κατάσταση αγωνίας μιας και τα μέτρα της κυβέρνησης δεν τους εφησυχάζουν αφού δεν τους καλύπτουν.

Η εικόνα που αντικρίσαμε, όχι μόνο από τη φυσική καταστροφή, αλλά από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λέξεις. Η διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. θα κάνει ό,τι περνάει από το «χέρι» της για να στηρίξει τους εργαζόμενους αυτούς αλλά και τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, ώστε η σεζόν αυτή να μην πάει χαμένη.

Καλούμε την κυβέρνηση, τους βουλευτές, τους φορείς της περιοχή μας να συστρατευτούν, να υιοθετήσουν τις προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και άμεσα να αποζημιώσουν τις επιχειρήσεις με τους όρους τους οποίους αναφέρονται στα αιτήματά μας.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε

Κανείς εργαζόμενος μόνος του!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας