Κωνσταντίνος Ταρασλιάς: Η Ρόδος άντεξε και κρατάει ψηλά τη σημαία του τουρισμού

Κωνσταντίνος Ταρασλιάς: Η Ρόδος άντεξε και κρατάει ψηλά τη σημαία του τουρισμού

Κωνσταντίνος Ταρασλιάς: Η Ρόδος άντεξε και κρατάει ψηλά τη σημαία του τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1932 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η
Ρεγγίνα Σαβούρδου
στο Political

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συντονισμένη προσπάθεια αναστροφής του αρνητι- κού κλίματος που δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το νότιο τμήμα του νησιού της Ρόδου. Το νησί, όμως, παραμένει πιο φιλόξενο και πιο λειτουργικό από ποτέ.

Μπορεί, πράγματι, να «χάθηκε» σχεδόν το 15% της συνολικής έκτασης της Ρόδου, καθώς μετατράπηκαν σε στάχτες πάνω από 200.000 στρέμματα, ωστόσο ο τουρισμός στη Ρόδο, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών λειτουργούσε κανονικά, με εξαίρεση τις πληγείσες περιοχές.

Οι ελληνικές Αρχές, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, από την πρώτη στιγμή, προστάτευσαν τους επισκέπτες του νησιού δημιουργώντας δομές φιλοξενίας για όσους χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα καταλύματά τους.
«Δεν έφυγαν τουρίστες. Ήταν ελάχιστοι αυτοί που έφυγαν από τις πληττόμενες περιοχές.


Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στις διάφορες δομές που δημιουργήσαμε. Και γιατί δημιουργήσαμε δομές;
Διότι το νησί είχε πληρότητες στο 95% και ως εκ τούτου δεν υπήρχαν ξενοδοχεία για να μετακινηθούν αλλού», δήλωσε μιλώντας στην «Pοδιακή» ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως το νησί διαθέτει 220.000 κλίνες και η περιοχή η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές διαθέτει 10.000 κλίνες.

 


Λειτουργούσαν τα πάντα Σύμφωνα με τον κ. Ταρασλιά, η Ρόδος κατά τη διάρκεια της κρίσης λειτουργούσε κανονικά και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως κανένα από τα αρχαιολογικά μνημεία ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή, όπως είναι τα διάσημα φυσικά μνημεία στο νησί, δεν υπήρξαν θύματα της πυρκαγιάς, για παρά- δειγμα η Κοιλάδα των Πεταλούδων ή οι «Επτά Προχο φυσικό τοπίο και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους φυσιολάτρες, σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την πόλη, αλλά και οι μονάδες Έλαφος και Ελαφίνα στον Προφήτη Ηλία δεν απειλήθηκαν στιγμή.


Διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως σε συνεργασία με τις τοπικές Aρχές της Ρόδου θα προσφερθεί μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν νωρίτερα από το νησί λόγω των πυρκαγιών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο ITV και στην εκπομπή “Good Morning Britain”.

Παράλληλα, στην ίδια προσπάθεια στοχεύει και το υπουργείο Τουρισμού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, άμεσες είναι οι πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής της Ρόδου. Το υπουργείο σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σχεδίασαν και ήδη εφαρμόζουν συγκροτημένο πρόγραμμα πρωτοβουλιών για την προώθηση της Ρόδου στο εξωτερικό.

Διαφημιστική εκστρατεία
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διοργάνωση ταξιδιών δημοσιογράφων και opinion makers από το εξωτερικό στη Ρόδο, εντός του Αυγούστου, την επανεκκίνηση προγραμμάτων συνδιαφήμισης με τους μεγάλους tour-operators και αεροπορικές εταιρείες που είχαν διακοπεί λόγω πυρκαγιών σε κάποιες αγορές του εξωτερικού,

την ενίσχυση της προβολής της Ρόδου στις καμπάνιες συνδιαφήμισης και διαφήμισης που τρέχουν ήδη σε 18 χώρες του εξωτερικού, τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών για την άμεση ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ, Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού, περιφέρειας Ν. Αιγαίου και λοιπών τοπικών και ιδιωτικών φορέων για την επικοινωνιακή διαχείριση και διάχυση μηνυμάτων στις αγορές, καθώς και ειδικού σχεδίου μακροπρόθεσμης προβολής της Ρόδου.


Ο δήμος Ρόδου επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τους μεγάλους tour-operators με τους οποίους συνεργάζεται το νησί και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους για όποια διευκρίνιση.


Μάλιστα, προχθές Τετάρτη 2 Αυγούστου, ο δήμος είχε εκ νέου επικοινωνία και με την Jet2.
Ας μην ξεχνάμε πως από τα 2.500.000 τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Ρόδο οι 800.000 είναι Βρετανοί και ακόμη 800.000 είναι Γερμανοί. «Το πραγματικό μήνυμα είναι πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα ασφάλειας και κακώς κάποιος ανέβασε μια ανάρτηση “Rhodes is safe”.


Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας ούτε καν καπνού να πηγαίνει στις υπόλοιπες περιοχές. Δηλαδή το περιβάλλον ήταν καθαρό, διότι οι άνεμοι ήταν νοτιοανατολικοί, οπότε δεν έπιανε κανένα τουριστικό resort», σημείωσε ο κ. Ταρασλιάς στην «Political».


Το «ευχαριστώ» των Γερμανών
Η γερμανική πρεσβεία αναμένεται να στείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμο Ρόδου για την περιποίηση και τη φροντίδα που έτυχαν οι πολίτες της, ενώ το νησί επισκέφθηκε και ο ίδιος ο Βρετανός πρέσβης από την Αθήνα και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις ενέργειες που έγιναν στο νησί στη διαχείριση της κρίσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το νησί έχει επανέλθει σε πληρότητες που αγγίζουν το 65% ήδη από την περασμένη εβδομάδα και θεωρείται βέβαιο πως από τις 10 με 15 Αυγούστου θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει και η περιοχή Κιοτάρι. «Αισιόδοξο μήνυμα από το “νησί των Ιπποτών”, που δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές, στέλνει μέσω της “Political” ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ταρασλιάς».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος