Ξεκίνησε η επανασύσταση εθελοντικής ομάδας προστασίας του περιβάλλοντος στη Σορωνή

Ξεκίνησε η επανασύσταση εθελοντικής ομάδας προστασίας του περιβάλλοντος στη Σορωνή

Ξεκίνησε η επανασύσταση εθελοντικής ομάδας προστασίας του περιβάλλοντος στη Σορωνή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2073 ΦΟΡΕΣ

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, δεκάδων ατόμων και κυρίως νέων από την κοινότητα Σορωνής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Άλσος του Αγίου Σουλά, ευρεία συνάντηση κατοίκων της περιοχής η οποία είχε ως στόχο την επαναλειτουργία του Συλλόγου για την προστασία του Περιβάλλοντος με την δημιουργία νέων ομάδων που θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν κατάλληλα, για την περιφρούρηση του χωριού και του άλσους του Αγίου Σουλά, έναντι φυσικών καταστροφών ή άλλων απειλών.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Ρόδου κος Σάββας Χριστοδούλου και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Σορωνής κος Μανώλης Μπονιάτης.

Ως άμεσοι στόχοι τέθηκαν o ορισμός επιτροπής που θα προχωρήσει σε εκλογές και η ανάδειξη νέας διοίκησης στον αδρανοποιημένο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος.

Μέχρι τότε, η νεολαία της Σορωνής αποφασίστηκε να οργανωθεί άμεσα και αποτελεσματικά προχωρώντας σε καθαρισμό – αποψίλωση των περιμετρικών δρόμων του Άλσους του Αγίου Σουλά, της επισκευής και συντήρησης (σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς) του δικτύου δασοπυρόσβεσης που διαθέτει ο Άγιος Σουλάς.

Επίσης με πλήρη συνεργασία Δασαρχείου και Πυροσβεστικής και με τη συνδρομή ιδιοκτητών σκαπτικών μηχανημάτων, θα ξεκινήσει άμεσα καθαρισμός περιμετρικός ευάλωτων περιοχών.

Επίσης θα γίνει καταγραφή των αυτοκινήτων ιδιοκτητών που διαμένουν στη Σορωνή οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν υδροφόρες με αντλία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε δεύτερη φάση, θα γίνει επίσης εκπαίδευση των μελών που θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες αυτές σε ό,τι αφορά τις περιπολίες σε δασικές περιοχές, τους ελέγχους που θα γίνονται και ό,τι άλλο απαιτηθεί για την καλύτερη περιφρούρηση της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη