Στο εδώλιο θα βρεθεί ξανά 40χρονος τσαντάκιας από την Κάλυμνο

Στο εδώλιο θα βρεθεί ξανά 40χρονος τσαντάκιας από την Κάλυμνο

Στο εδώλιο θα βρεθεί ξανά 40χρονος τσαντάκιας από την Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 920 ΦΟΡΕΣ

Για ληστεία σε βάρος ανυποψίαστης γυναίκας από την οποία αφαίρεσε την τσάντα της, κατηγορείται 40χρονος από την Κάλυμνο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια και τον Σεπτέμβριο (20 του μήνα) θα αναβιώσει στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και πρόκειται να εξετάσει την έφεση που έχει ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία έχει κριθεί ένοχος, ο 40χρονος.

Μάλιστα στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την αστυνομία και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, εκτός από τον 40χρονο συμπεριλαμβάνονταν και ένας ακόμη άνδρας ηλικίας σήμερα 46 ετών. Και οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών προς 5 ευρώ την ημέρα, έκαστος, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους. Πιο αναλυτικά, το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 5 Μαρτίου 2016 στην Κάλυμνο και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι δύο εμπλεκόμενοι επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και αφού πλησίασαν την ανυποψίαστη γυναίκα (τότε ήταν 39 ετών) που κινούνταν πεζή, της αφαίρεσαν την τσάντα η οποία περιείχε προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου είχαν συλλάβει τότε τον 40χρονο ενώ σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, είχε βρεθεί και κατασχεθεί μία δόση ηρωίνης βάρους 0,13 γραμ, καθώς και μία σύριγγα με διάλυμα 4 ml επίσης ηρωίνης.

Η δικογραφία της υπόθεσης παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη και από την ανακρίτρια Κω εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του συγκατηγορούμενού του, που είχε διαφύγει της σύλληψης.

Έτσι, στις 22 Μαρτίου 2016 αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν και τον δεύτερο εμπλεκόμενο που αναζητούνταν και τον συνέλαβαν. Έναν χρόνο αργότερα, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και επέβαλε «βαριά» ποινή στους κατηγορούμενους. Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους για την κατηγορία της ληστείας από κοινού τους δύο άνδρες και επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ στον καθένα. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση, αυτή έπαυσε εφ’ όρου με τον ισχύοντα νόμο. Συνήγορος υπεράσπισης είχε παρασταθεί ο κ. Ιωάννης Κοκκινογένης.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων