Επιστρέφει η κανονικότητα στη Ρόδο, λένε Γερμανοί και Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες

Επιστρέφει η κανονικότητα στη Ρόδο, λένε Γερμανοί και Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες

Επιστρέφει η κανονικότητα στη Ρόδο, λένε Γερμανοί και Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2459 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος επανέρχεται στην κανονικότητα. Αυτό δηλώνουν εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο σε μέσα ενημέρωσης των χωρών τους.

Ενδεικτικά:
Στη Γερμανία
Η εκπρόσωπος της ένωσης ταξιδιωτικών πρακτορείων VUSR, Marija Linnhoff, που βρέθηκε στη Ρόδο και έχει ιδία αντίληψη, δήλωσε ότι σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία ανοίγουν ξανά και ότι οι υποδομές είναι σε μεγάλο βαθμό άθικτες. Κατά την άποψή μας, είπε, είναι απολύτως δυνατό να περάσουμε ξανά όμορφες και χωρίς προβλήματα διακοπές στη Ρόδο.

Το ίδιο τόνισε ο Jan Mayer, Chief Product Officer της FTI: «Οι δασικές πυρκαγιές έχουν σβήσει, η τουριστική υποδομή λειτουργεί σχεδόν χωρίς περιορισμούς και με εξαίρεση μερικά ξενοδοχεία που επηρεάζονται άμεσα, τα τοπικά ξενοδοχεία λειτουργούν στο συνηθισμένο υψηλό επίπεδο ποιότητας».

Ο τουρ οπερέιτορ για να τονώσει τις άμεσες πληρότητες σε ξενοδοχεία της Ρόδου, που επηρεάστηκαν ορισμένες ημέρες του Αυγούστου, προσφέρει νέες κρατήσεις με έκπτωση έως και 50% γι’ αυτή την περίοδο.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Γερμανίας (DRV) έχει έρθει σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για να μην υπάρξουν προβλήματα στο ζήτημα της δωρεάν εβδομάδας διακοπών το 2024, που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, στους τουρίστες που εγκατέλειψαν τα ξενοδοχεία τους λόγω της πυρκαγιάς

O DRV ανέφερε επίσης ότι η διαχείριση κρίσης και ασφάλειας στον γερμανικό τουρισμό λειτούργησε εξαιρετικά και στην περίπτωση της Ρόδου. Ο Σύνδεσμος, από τότε που έγιναν γνωστά τα σχέδια εκκένωσης της ελληνικής πολιτικής προστασίας, οργάνωσε πολυάριθμες βιντεοδιασκέψεις και τηλεδιασκέψεις με τις ομάδες διαχείρισης κρίσεων των διοργανωτών.

Επιπλέον, υπήρξε «διαρκής ανταλλαγή» μεταξύ του γραφείου και της προέδρου της επιτροπής κρίσης, Μέλανι Γκέρχαρντ, με το κέντρο διαχείρισης στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ταξιδιωτικοί πράκτορες στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι οι πυρκαγιές απέτυχαν να περιορίσουν τη ζήτηση της τελευταίας στιγμής για τη Ρόδο, χωρίς να υπάρξουν ακυρώσεις για τις υπάρχουσες διακοπές στην Ελλάδα.

Όπως τονίζεται, μόνο τρία από τα 75 ξενοδοχεία στην περιοχή της Ρόδου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές έχουν υποστεί «μερική ζημιά».

«Αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι που σχεδιάζουν να πάνε στη Ρόδο εξακολουθούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι γιατί με το ταξίδι τους θα υποστηρίξουν την τουριστική οικονομία, δήλωσε η πρόεδρος του Barrhead Travel, Jacqueline Dobson.

Η Dawson & Sanderson είπε ότι οι πελάτες εξακολουθούν να κάνουν κράτηση για την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Οι πελάτες της που ήταν στη Ρόδο τις ημέρες της πυρκαγιάς εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους γιατί το γραφείο ήταν συνεχώς σε επαφή μαζί τους.

Η Advantage Travel Partnership ενεργοποίησε την ομάδα κρίσεων, δημιούργησε μία σελίδα πληροφοριών στο εσωτερικό του δικτύου της και χρησιμοποίησε κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μεταφέρει γρήγορα μηνύματα στους πράκτορες.

Η γενική εμπορική διευθύντρια Kelly Cookes ανέφερε μια «μικρή πτώση» για τις πωλήσεις στην Ελλάδα κάθε εβδομάδα, αλλά τόνισε ότι οι όγκοι παρέμειναν «αξιοπρεπείς» με τους πελάτες να επιλέγουν κυρίως να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας «αντί να την αποφύγουν εντελώς».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Independent Travel Experts, Gary Gillespie, δήλωσε ότι η εμπειρία της πανδημίας έδωσε στους πράκτορες τη «γνώση και τις δεξιότητες» για να αντεπεξέλθουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην κρίση αυτή.

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ότι οι κρατήσεις για Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι συνεχίζουν να γίνονται την τελευταία εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου και της Κέρκυρας, επομένως δε φαίνεται ότι οι πελάτες έχουν αποθαρρυνθεί».

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι «τα δύσκολα έχουν μείνει πίσω» όσον αφορά στις παράπλευρες απώλειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην τουριστική κίνηση της Ρόδου, έστειλε προχθές ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τον commercial Director της EasyJet με τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη.

«Είναι μία εταιρεία που δεν σταμάτησε ποτέ, ούτε μία μέρα, να πετάει και να φέρνει κόσμο στη Ρόδο, και την προηγούμενη εβδομάδα, και δίνουμε την εγγύηση στη Ρόδο ότι θα ξεκινήσει μία μεγάλη καμπάνια τις επόμενες τρεις εβδομάδες σε όλη την Αγγλία, μόνο για τη Ρόδο», τόνισε, όπως αναφέρει η «Ροδιακή».

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου