ΚΚΕ: Η οργάνωση και ο αγώνας του λαού της Ρόδου είναι η εγγύηση για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της πυρκαγιάς

ΚΚΕ: Η οργάνωση και ο αγώνας του λαού της Ρόδου είναι η εγγύηση για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της πυρκαγιάς

ΚΚΕ: Η οργάνωση και ο αγώνας του λαού της Ρόδου είναι η εγγύηση για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της πυρκαγιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1156 ΦΟΡΕΣ

Από την Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε προχθές στην πλατεία Δημαρχείου, αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν:

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων ροδιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πυρκαγιά που έκαιγε το νησί της Ρόδου επί 11 μέρες.

Η μεγάλη συμμετοχή, νεολαίας, οικογενειών, ανθρώπων που με αυταπάρνηση, παρατώντας τη δουλειά τους έδωσαν τη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς και της υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας, δείχνει τη διάθεση το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα ίδια τα συνθήματα που κυριάρχησαν, όπως το “Τα δάση της Ρόδου ανήκουν στο λαό, δεν είναι για business και πάρκο αιολικό”, αλλά και το “Τις φωτιές τις έσβησαν οι εθελοντές, κράτος και κυβέρνηση οι μόνοι εμπρηστές”, όπως και πολλά άλλα, δείχνουν ότι υπάρχει βαθύτερη κατανόηση και των αιτιών της φωτιάς και της αδυναμίας αντιμετώπισής της από τον διαλυμένο σε ότι αφορά τις λαϊκές ανάγκες κρατικό μηχανισμό.

Η στάση μιας ολιγάριθμης ομάδας που φώναζε υβριστικά συνθήματα και μπήκε στο κτίριο της περιφέρειας δε χαρακτηρίζει την πλατιά πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Αντίθετα, αυτή η ομάδα αξιοποιείται ως βολικός αντίπαλος από αυτούς, που με την πολιτική τους είναι υπόλογοι για την καταστροφή. Μάταιος ο κόπος τους, δε γλιτώνουν από τις ευθύνες τους.

Τη φωτιά την έσβησε ο λαός της Ρόδου. Τώρα, που είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα, είναι ανάγκη να δυναμώσει η φωνή της οργάνωσης και της διεκδίκησης για να μπουν στην ημερήσια διάταξη:

Αποζημίωση όσων από τα λαϊκά στρώματα έχουν υποστεί ζημιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Εξασφάλιση εισοδήματος και στήριξης σε εργαζόμενους και επαγγελματίες που έχουν πληγεί
Αντιπλημμυρικά έργα εδώ και τώρα για να μην πνιγούν τα χωριά με τις πρώτες βροχές
Να προστατευτεί ότι έχει απομείνει από τα δάση με αντιπυρικές ζώνες και έργα, όπως και έργα προστασίας χωριών οικισμών καθώς είμαστε ακόμη στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.
Καμία αλλαγή χρήσης της γης στα καμμένα, ούτε ανεμογεννήτριες ούτε ξενοδοχεία, ούτε καμιά άλλη μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι δασικές εκτάσεις να παραμείνουν δασικές.
Πλήρης στελέχωση πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας, με προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οργανωνόμαστε στα σωματεία, τους συλλόγους, συγκροτούμε επιτροπές αγώνα και επιτροπές πυροπλήκτων. Προβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας μέχρι να δικαιωθεί ο λαός της Ρόδου.
Σε αυτό τον αγώνα η ΚΟ Ρόδου του ΚΚΕ θα είναι παρούσα!

Ρόδος 3 Αυγούστου 2023

Τομεακή Επιτροπή
Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο