Νέος προπονητής στη Δάφνη Ρόδου ο Φώτης Κουμεντής!

Νέος προπονητής στη Δάφνη Ρόδου ο Φώτης Κουμεντής!

Νέος προπονητής στη Δάφνη Ρόδου ο Φώτης Κουμεντής!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1355 ΦΟΡΕΣ

Μία από τις πιο… ηχηρές μεταγραφές του δωδεκανησιακού στίβου είναι αυτή του Φώτη Κουμεντή στη Δάφνη Ρόδου.

Πρόκειται για έναν καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή με επιτυχημένη πορεία στην ανάπτυξη, αλλά και στις αγωνιστικές κατηγορίες τα τελευταία χρόνια στον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009. Η συνύπαρξή του με τον Σάββα Διακονικόλα στον νέο του σύλλογο, σίγουρα θα βοηθήσει στην ανάδειξη νέων ταλέντων από τη Ρόδο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:
«Από τον Σεπτέμβριο 2023 στον Δ.Ε.Α.Σ. Δάφνη Ρόδου θα συνεχίσει να προσφέρει τις προπονητικές του υπηρεσίες ο κ. Κουμεντής Φώτιος. Ο έμπειρος προπονητής θα συμβάλλει κι αυτός στην αγωνιστική εξέλιξη των αθλητριών και αθλητών του συλλόγου μας.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση και χαρά να έχουμε τον κο Κουμεντή μαζί μας, διότι γνωρίζουμε την ποιοτική και καινοτόμα προπόνηση που εφαρμόζει.

Πιστεύουμε πως θα φανούμε αντάξιοι στις προπονητικές του φιλοδοξίες για την ανάπτυξη του συλλόγου καθώς έχουμε κοινούς προπονητικούς και αγωνιστικούς στόχους.

Ο κος Κουμεντής Φώτιος είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στον Κλασσικό Αθλητισμό και τη Μυϊκή Ενδυνάμωση - Διατροφή.

Από το 2001 εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου και παράλληλα προετοιμάζει υποψήφιους για την εισαγωγή τους στα σώματα ασφαλείας, στις στρατιωτικές σχολές και στα Σ.Ε.Φ.Α.Α.

Το 2012-2014 αναλαμβάνει τις αθλητικές ακαδημίες του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009.

Το 2014-2015 αρχίζει την προπονητική του σταδιοδρομία στο ίδιο σύλλογο αναλαμβάνοντας την προπόνηση των ριπτικών αγωνισμάτων των αγωνιστικών κατηγοριών.

Εκτοτε καταφέρνει 4 Χρυσά - 5 Ασημένια - 3 Χάλκινα μετάλλια και 15 παρουσίες στους τελικούς των αγωνισμάτων μαζί με τις αθλήτριες και τους αθλητές του, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών μέχρι και σήμερα.

Το 2017-2018 αναλαμβάνει επιπλέον στον ίδιο σύλλογο την προπονητική καθοδήγηση των δρομικών αγωνισμάτων καταφέρνοντας να κατακτήσει με τις αθλήτριες και τους αθλητές του 5 Χρυσά - 4 Ασημένια - 1 Χάλκινο μετάλλιο και ακόμα περισσότερο 7 παρουσίες στους τελικούς των αγωνισμάτων όλων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων μέχρι και σήμερα.

Αυτές οι επιτυχίες του οδήγησαν τις αθλήτριες και τους αθλητές του σε συμμετοχές και διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα Στίβου σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως Παγκόσμια Γυμνασιάδα, Ευρωπαϊκά, Βαλκανικά Πρωταθλήματα κι άλλους Διεθνείς Αγώνες.

Ο κος Κουμεντής Φώτιος έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή από την Γ.Γ.Α., έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και το 2021 ολοκλήρωσε με επιτυχία το ''Exercise Wellness Programs for Health Promotion: Group & Personal Training'',του Κ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο ίδιος δήλωσε για την παρούσα συνεργασία του με τον Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ:
«Η καινούργια αθλητική χρονιά, θα με βρει στον Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ! Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νέα συνεργασία. Ήρθα σε ένα σωματείο με στόχους, όραμα και φιλοδοξίες.

Για μένα αποτελεί πρόκληση αλλά και μία ευκαιρία, να βοηθήσω στην αγωνιστική εξέλιξη και πρόοδο του συλλόγου.

Στόχος μου είναι μέσω των κατάλληλων παιδαγωγικών και προπονητικών μεθόδων, να βοηθήσω τα παιδιά να αγαπήσουν τον στίβο και να ανακαλύψουν τις αθλητικές τους ικανότητες.

Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που στον Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ βρίσκω έναν συνάδελφο, έναν φίλο που αποτελεί αρωγός και οραματιστής της όλης αυτής προσπάθειας, τον κ. Διακονικόλα Σάββα, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά!».

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων

Διγενής Κοσκινού: Μαχραμάς και με τη βούλα

Βόλεϊ μόνο στις Παγκορασίδες…

Μετάλλια για τον τενίστα Βασίλειο Λυκουρέση στο Πανελλήνιο της Λάρισας!

Σύνδεσμος Προπονητών: Παραμένει πρόεδρος ο Χατζηαντωνίου