Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων για το κλείσιμο παιδικού σταθμού

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων για το κλείσιμο παιδικού σταθμού

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων για το κλείσιμο παιδικού σταθμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1638 ΦΟΡΕΣ

«Ο Παιδικός Σταθμός των Αγίων Αποστόλων δεν κλείνει», διαμηνύουν, προς τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ) οι εργαζόμενοι, οι γονείς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του δήμου της Ρόδου αφότου ενημερώθηκαν ότι αναστέλλεται η λειτουργία του λόγω μη διευθέτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Το παραπάνω έκανε γνωστό χθες, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου ο οποίος προσάπτει στη δημοτική αρχή ότι «προεκλογικά επιδιώκει να βάλει λουκέτο στον Παιδικό Σταθμό των Αγίων Αποστόλων αφού με τις ίδιες προφάσεις έχουν οριστικά κλείσει τα προηγούμενα χρόνια άλλοι τέσσερις παιδικοί σταθμοί του δήμου».

Όπως αναφέρει, ο συγκεκριμένος Παιδικός Σταθμός εξυπηρετούσε δεκαπέντε οικογένειες της περιοχής και θέτει το ερώτημα γιατί η δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΔΟΠ θέλουν να μειώσουν κατά 30 θέσεις τη δυνατότητα φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Τέλος, ο Σύλλογος κάνει γνωστό ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠ, την ερχόμενη Δευτέρα, με σκοπό να ακυρωθεί η συζήτηση για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού των Αγίων Αποστόλων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του δήμου της Ρόδου, είναι η παρακάτω:

«Ο Παιδικός Σταθμός των Αγίων Αποστόλων δεν κλείνει. Αυτή είναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗ των εργαζομένων, των γονέων και του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων δήμου Ροδίων στα πολιτικά σχέδια δημοτικής αρχής Ρόδου, υπουργείου Υγείας και διοίκησης του ΔΟΠ.

Στις 31-07-2023, ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του Παιδικού Σταθμού, ότι με το ψευδεπίγραφο πρόσχημα περί «αναστολής λειτουργίας» μεθοδεύει άρον-άρον η δημοτική αρχή Ρόδου το οριστικό κλείσιμο του μοναδικού σταθμού της περιοχής που εξυπηρετεί οικογένειες με μικρά παιδιά από την περιοχή αυτή καθώς και της Άνω και Κάτω Ηλιούπολης. Μιας περιοχής που στην πλειοψηφία κατοικείται από οικογένειες του «μόχθου» και της εργασίας!

Η δημοτική αρχή Ρόδου και η διοίκηση του ΔΟΠ «αιφνιδιαστικά» επικαλούνται την αδιαφορία του υπουργείου Υγείας για τη μη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την εκκρεμή παραχώρηση του ακινήτου στο δήμο Ρόδου.

Όντως, η στάση του παραπάνω υπουργείου δημιουργεί επιπλέον διαδικαστικά προβλήματα όπως π.χ. την μη έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας του Παιδικού Σταθμού, καθώς όφειλε να έχει ολοκληρωθεί ιδιοκτησιακά η παραχώρηση, για να εκδοθεί από τη δημοτική αρχή Ρόδου.

Βέβαια, τα ζητήματα αυτά (ιδιοκτησιακό, πυρασφάλεια) αφορούν πανελλαδικά όλες αυτές τις δομές των δήμων με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να εκδίδονται παρατάσεις με Υπουργικές Αποφάσεις, ώστε να λειτουργούν οι δομές μέχρι την οριστική διευθέτησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων.

Η δημοτική αρχή Ρόδου προεκλογικά επιδιώκει να «βάλει λουκέτο» στον Παιδικό Σταθμό των Αγ. Αποστόλων, αφού με τις ίδιες προφάσεις έχουν οριστικά κλείσει τα προηγούμενα χρόνια άλλοι 4 Παιδικοί Σταθμοί του δήμου. Να σημειώσουμε πως την προηγούμενη χρονιά (2022-2023) έμειναν πάνω από 891 παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών, καθώς απορρίφθηκαν από τη χορήγηση voucher.

Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν επαρκείς εγγραφές παιδιών δεν υφίσταται, καθώς είναι στη γνώση της διοίκησης του ΔΟΠ ότι οι περισσότερες κενές θέσεις καλύπτονται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπάρχει αναμονή στις οικογένειες για το εάν ή όχι θα λάβουν voucher για τα παιδιά τους.

Θυμίζουμε ότι την περσινή χρονιά ο Παιδικός Σταθμός των Αγίων Αποστόλων εξυπηρετούσε 15 παιδιά από οικογένειες της περιοχής, που δεν είχαν λάβει τα πολυπόθητα voucher.

Γιατί η δημοτική αρχή Ρόδου και η διοίκηση του ΔΟΠ θέλει να μειώσει κατά 30 θέσεις τη δυνατότητα φιλοξενίας στους Παιδικούς Σταθμούς του;

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα παραστεί στη συνεδρίαση του ΔΟΠ, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, ώστε να ακυρωθεί η συζήτηση για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού των Αγ. Αποστόλων.

Η Προσχολική Αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Γι’ αυτό, την προσχολική αγωγή και την παιδεία γενικότερα δεν την μετράμε με οικονομικούς δείκτες και κέρδη. Την ανάγκη αυτή την έχουμε πληρώσει οι εργαζόμενοι πολλαπλά και οφείλει το Κράτος και ο δήμος να την καλύπτουν.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ούτως ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού των Αγίων Αποστόλων.

Σε διαφορετική περίπτωση ξεκαθαρίζουμε ότι όποιος στηρίξει ενέργειες για το κλείσιμο αυτού θα βρουν απέναντί τους εργαζόμενους, γονείς και οικογένειες, καθώς και όλη την κοινωνία της Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη