Τάκης Πότσος: Χορτάσαμε πρόοδο!

Τάκης Πότσος: Χορτάσαμε πρόοδο!

Τάκης Πότσος: Χορτάσαμε πρόοδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1188 ΦΟΡΕΣ

Άρθρο του Τάκη Πότσου δημοτικού συμβούλου Ρόδου και υποψήφιου δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση αναφορικά με το προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Χορτάσαμε πρόοδο!

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για να συνενώσει τις “προοδευτικές” δυνάμεις του τόπου προκειμένου να σχηματίσει όπως λέει ένα “ψηφοδέλτιο νίκης”, απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή.

Στην ίδια τη σχετική ανακοίνωση βγάζει μάτι η προσπάθεια καπηλείας της μαζικής λαϊκής κινητοποίησης τις μέρες της φωτιάς, κατά την οποία ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε άχνα.

Έχουν όπως φαίνεται συγκεντρώσει μεγάλη πείρα από τους αγώνες ενάντια στη δημοτική αρχή Καμπουράκη με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν να συνδιοικούν ως αντιδήμαρχοι, μάλλον με στόχο να την αλώσουν από τα μέσα… Ίσως νομίζουν ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει ότι τα στελέχη τους βρέθηκαν να συνδιοικούν παίρνοντας μέρος σε ένα αντίστοιχο “προοδευτικό” ψηφοδέλτιο σαν αυτό που προτείνουν σήμερα, υπό το Σ. Καρίκη (ΝΔ, μετά ΑΝΕΛ, τώρα;) το οποίο μετά τις εκλογές ενώθηκε με το ψηφοδέλτιο Καμπουράκη, γράφοντας και στα παλιά τους τα παπούτσια όσους τους εξέλεξαν.

Έχει ίσως αξία να θυμηθούμε και παλιότερες τέτοιες απόπειρες, όπως αυτή με επικεφαλής το Γ. Υψηλάντη, που σκόρπισε στους πέντε ανέμους λίγο μετά τις εκλογές, τροφοδοτώντας στη συνέχεια άλλα ψηφοδέλτια, με τον ίδιο τον επικεφαλής να καταλήγει να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην Περιφερειακή αρχή του Γ. Χατζημάρκου. Τέτοια είναι η άβυσσος που χωρίζει την πρόοδο του ΣΥΡΙΖΑ από τη… συντήρηση της ΝΔ!

Ποιοι όμως αθροίζονται σε αυτό το προοδευτικό μέτωπο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Σ. Διακοσταματίου, Α. Κολιάδης και Β. Καλοπήτας. Οι δυο πρώτοι δοκιμασμένοι από καίρια πόστα σε προηγούμενες θητείες, όπου εφάρμοσαν στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική της διαχείρισης των μνημονίων, των μη προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της εγκατάλειψης των υποδομών και της στήριξης στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο με όλους τους τρόπους. Ο τρίτος ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις όποιες θέσεις έχει δημόσια εκφράσει, θα διαπιστώσει ότι στις ίδιες ράγες κινείται. Με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσαν να είχαν συμπεριλάβει και τον Ν. Γερονικόλα.

Τι λοιπόν οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τον “τροχονόμο”, πέρα από τη γύμνια του, την αδυναμία του να συγκροτήσει δημοτικό ψηφοδέλτιο παρότι αξιωματική αντιπολίτευση; Μα ακριβώς ότι δεν τον χωρίζει τίποτα από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και θέλει να αξιοποιήσει τη δίκαιη λαϊκή οργή ενάντια στη δημοτική αρχή Καμπουράκη (στην οποία συμμετέχει ξαναθυμίζουμε). Κι έτσι αναλαμβάνοντας το ρόλο του λαγού μπαίνει μπροστά βαφτίζοντας τις δυνάμεις αυτές προοδευτικές, μιας και έχει πείρα στο “πλυντήριο.

Αν κρίνουμε πάντως από τη μέχρι τώρα εμπειρία το αφήγημα της λεγόμενης ενότητας των “προοδευτικών δυνάμεων” χρεωκόπησε με πάταγο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, οδηγώντας τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση. Όπότε, καλά θα πάει κι αυτό!

Σε κάθε περίπτωση αυτός ο τυχοδιωκτισμός και η καπηλεία πρέπει να αποτελέσει πρόσθετο κριτήριο για ανθρώπους που αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί, για να εγκατελείψουν το ΣΥΡΙΖΑ, για να μην τσιμπήσουν σε όσους εμφανίζονται ως η απάντηση σε ό, τι ζούμε σήμερα λες και προέκυψαν από παρθενογένεση.

Η καλύτερη τιμωρία σε αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν και φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη και για τη φωτιά και για το ότι η ζωή του λαού χειροτερεύει είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάκη Πότσο και υποψήφιο Περιφερειάρχη το Γιάννη Αγγέλου.

 

Διαβάστε ακόμη

Οι ισραηλινοί κομάντος, τα κουνούπια και η μυστική αποστολή στη Ρόδο

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας