Ελεύθεροι με όρους τρεις κατηγορούμενοι για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Ελεύθεροι με όρους τρεις κατηγορούμενοι για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Ελεύθεροι με όρους τρεις κατηγορούμενοι για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1460 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκαν χθες και απολογήθηκαν οι τρεις από τους πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξιχνιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Όπως είναι γνωστό, συνολικά είχαν συλληφθεί πέντε άτομα: δύο Έλληνες ηλικίας 20 και 18 ετών αντίστοιχα, ένας 35χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, ένας 18χρονος Έλληνας που όμως ακόμη δεν τα έχει συμπληρώσει, και ένας 28χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής.

Η κακουργηματική ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε περιλάμβανε τον 20χρονο, τον 18χρονο, και τον 28χρονο Αλβανό, ενώ ο Πακιστανός κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος και θα δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο, ενώ ο 18χρονος που δεν τα έχει συμπληρώσει θεωρείται ανήλικος και θα δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Σε βάρος των λοιπών τριών κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής, πώλησης και αποθήκευσης και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Έτσι χθες το πρωί, συνοδευόμενη από τους συνηγόρους τους κ.κ. Δημήτρη Ζιώγα, Αχιλλέα Δασκαλάκη και Κώστα Αβδελλή, προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος είπε πως ουδεμία σχέση έχει όχι μόνο με την υπόθεση αλλά και με ναρκωτικά γενικότερα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας ενός καβγά που είχε με τη μητέρα του, πήρε όσα χρήματα είχε από χαρτζιλίκι που του έδιναν και μετέβη στο σπίτι του 28χρονου Αλβανού όπου και φιλοξενούνταν περίπου πέντε ημέρες.

Ο ίδιος τόνισε πως καμία ποσότητα ή κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει την όποια εμπλοκή του με ναρκωτικές ουσίες, δεν βρέθηκε στο σπίτι του ή επάνω του.

Ο 20χρονος από την πλευρά του είπε κι αυτός πως ουδεμία σχέση έχει και πως απλώς κάποιες φορές είναι περιστασιακός χρήστης αλλά μέχρι εκεί. Σε ό,τι αφορά τον 28χρονο Αλβανό παραδέχτηκε ότι είναι εξαρτημένος σχεδόν δεκαπέντε χρόνια από τα ναρκωτικά και πως τις ουσίες τις είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και αρνήθηκε ότι ουδέποτε διακίνησε ουσίες.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές του νησιού μας, ξημερώματα στις 3 Αυγούστου 2023 οπότε και αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν τους τρεις πρώτους και συγκεκριμένα, τους δύο Έλληνες 20 και 18 ετών και τον 35χρονο Πακιστανό ως εμπλεκόμενους σε υπόθεση συναλλαγής ναρκωτικών ουσιών που είχε γίνει έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 4 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, στην Παλιά Πόλη.

Την συναλλαγή φέρονταν να είχαν κάνει οι δύο Έλληνες (18χρονος και 20χρονος) και ο Πακιστανός φερόταν ότι κρατούσε «τσίλιες». Οι αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν στο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 20χρονος βρήκαν πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 6,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (μικτό βάρος) και δύο πλαστικούς τρίφτες με υπολείμματα της ίδιας ουσίας.

Επίσης βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του 18χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των 774,50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του Πακιστανού εντοπίστηκε ένας φακός λέιζερ με τον οποίο φέρονταν ότι ειδοποιούσε τους δύο συγκατηγορούμενους του σε περίπτωση που θα εμφανίζονταν οι αστυνομικοί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 20χρονου ο οποίος διαμένει μαζί με τον 18χρονο που δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί, βρέθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων.

Ίδια έρευνα έγινε και στο σπίτι του 18χρονου όπου όμως δεν βρέθηκε κάτι, ενώ στο σπίτι του 28χρονου Αλβανού στο σπίτι του οποίου τις τελευταίες ημέρες πριν την διαλεύκανση της υπόθεση διέμενε και ο 18χρονος (ο ενήλικος), βρέθηκε μία πλαστική σακούλα με 97 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα ναρκωτικό χάπι.

Όπως ανακοινώθηκε και από την αστυνομία, συνολικά στην κατοχή των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 105,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
• 2 θρυμματιστές κάνναβης

• 1054,5 ευρώ
• 2 κινητά τηλέφωνα
• Φακός λέιζερ

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν αρμοδίως, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο 28χρονος Αλβανός έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών