Μήνυμα στήριξης στη Ρόδο από τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη

Μήνυμα στήριξης στη Ρόδο από τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη

Μήνυμα στήριξης στη Ρόδο από τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1586 ΦΟΡΕΣ

Μήνυμα στήριξης στη Ρόδο, μετά την καταστροφή που υπέστη, έστειλε, από εδώ όπου περνάει τις διακοπές του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χθες επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ρόδου καθώς και εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων.

Ο υπουργός, ως γνωστόν, είναι φίλος της Ρόδου και συνηθίζει να περνάει εδώ τις διακοπές του εδώ και χρόνια. Αυτό δεν τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει, χθες, διάφορες επισκέψεις, αρχής γενομένης από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ρόδου όπου εξήρε την αποδοτικότητά του.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 10:30 χθες το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Ρόδο, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Μίκα Ιατρίδη.

Κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε με τον διευθυντή του υποκαταστήματος, κ. Νίκο Κωνσταντινίδη καθώς επίσης και με υπαλλήλους με τους οποίους είχε συζήτηση για αρκετή ώρα.

Στον ΕΦΚΑ
Στον ΕΦΚΑ

Ο υπουργός εξήρε τη δουλειά που γίνεται στον ΕΦΚΑ Ρόδου και δήλωσε εντυπωσιασμένος. Στη σύντομη δήλωσή του, αρχικά, ο κ Γεωργιάδης θέλησε να εκφράσει τη στήριξή του στο νησί μας λέγοντας: «Συνιστώ σε όλους τους Έλληνες να προτιμήσουν αυτό το πανέμορφο νησί και να το ενισχύσουν για τη μεγάλη καταστροφή που έπαθε».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Θεώρησα καθήκον μου να επισκεφθώ τον ΕΦΚΑ, να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τον διευθυντή κ. Νίκο Κωνσταντινίδη και τους ίδιους του εργαζόμενους. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί το ΙΚΑ Ρόδου είναι από τα καλυτέρα της χώρας, «τρέχει» γρήγορα την έκδοση των συντάξεων, κάτι που με εντυπωσίασε».

Μάλιστα, ο υπουργός, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η παραπάνω είναι η εικόνα που αποκόμισε από τον ΕΦΚΑ Ρόδου, σε αντίθεση με αυτήν από το υποκατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης όπου, όπως είπε, διαπίστωσε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων.

Και συμπλήρωσε: «Τα Δωδεκάνησα ήταν, πριν από δύο μόλις χρόνια, από τις πιο προβληματικές περιοχές της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα και τώρα μία από τις καλύτερες. Χωρίς την αυταπάρνηση των υπαλλήλων μας εδώ, αυτό δεν θα είχε επιτευχθεί. Θερμά συγχαρητήρια».

Με το ΕΚΡ και το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ακολούθως, ο υπουργός, επίσης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Δωδεκανήσου, μετέβη στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκησή του όπως και του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων ενώ στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης.

Με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου
Με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζωγραφίδης, αφού συνεχάρη τον υπουργό για το άριστο κυβερνητικό του έργο και τα στοχευμένα και αποτελεσματικά μέτρα που λαμβάνει, ανέλυσε τα βασικότερα ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας και οικονομίας που αφορούν τον τομέα ευθύνης του υπουργείου Εργασίας και παρέδωσε στον ίδιο επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω απλούστευση του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, την ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα τηρούν ηλεκτρονική κάρτα και την άμεση διασύνδεση προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου
Στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Στον δήμο
Επίσκεψη και στον δήμο Ρόδου πραγματοποίησε χθες ο κ. Γεωργιάδης, όπου και τον υποδέχθηκε βέβαια ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, με τον οποίο και είχαν συζήτηση.

Δήλωσε μετά τη συνάντηση αυτή ο υπουργός: «Η Ρόδος πέρασε δύσκολα φέτος με τις πυρκαγιές αλλά θα τα καταφέρει. Έχει σπουδαίο και ικανό δήμαρχο που ξέρει τι να κάνει και πώς να το κάνει πράξη. Είχα την χαρά σήμερα (σ.σ. χθες) με τους συναδέλφους μου να επισκεφθώ τον δήμαρχο της Ρόδου, τον κ. Αντώνη Καμπουράκη, και να ενημερωθώ για όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Τον ευχαριστώ θερμά!».

Με τον δήμαρχο Ρόδου
Με τον δήμαρχο Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών