Γιώργος Τοκούζης: Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος

Γιώργος Τοκούζης: Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος

Γιώργος Τοκούζης: Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3263 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιώργος Τοκούζης
Πρεσβύτερος Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου Ρόδου

Το νησί μας φέτος δοκιμάστηκε πολύ σκληρά στο μέσον της τουριστικής περιόδου από την πύρινη λαίλαπα με επιπτώσεις στην οικολογία και στην οικονομία, δόξα τον Θεό όμως που δε θρηνήσαμε και ανθρωπινές ζωές.

Η Εκκλησία μας λέγει ότι μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.
Με τη χάρη του Αγίου Θεού, με τη βοήθεια του κράτους, με τον φιλότιμο τον αγώνα και την προσπάθεια του εκλεκτού μας λαού ελπίζουμε πως γρήγορα θα σταθεί η Ρόδος μας πάλι όρθια με την ομορφιά και τη λεβεντιά της.

Στις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε όλοι μας στον πύρινο εφιάλτη με τις μεγάλες θερμοκρασίες μάς ήρθε ως ψυχική δροσιά το άγγελμα της προαγωγής του μέχρι πρότινος Επισκοπού Μηδείας κ. Αποστόλου βοηθού του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος (κατά κόσμον Ευάγγελος Κουφαλάκης) γεννήθηκε στη Ρόδο από τον Ιωάννη και τη Σέργια Κουφαλάκη καταγόμενοι από τα χωριά Ελεούσα και Ψίνθο.

Μετά από το Λύκειο φοίτησε στην Πατμιάδα Εκλησιαστική Σχολή.
Το 1993 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου υπό του πνευματικού μας πατρός μακαρίστου Σεραφείμ Παρχαρίδη του και ιδρυτού της Ιεράς Μονής.

Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μακάριστο και άξιο ανεξίκακο καλοσυνάτο μειλίχιο και πράο Ροδίτη Μητροπολίτη κύριο Απόστολο Διμέλλη.

Σπούδασε την ορθόδοξη θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 2001 βρίσκεται στην Αμερική για περαιτέρω σπουδές. Εκεί γίνεται κάτοχος του Master of Sacred Theology του Πανεπιστήμιου της Βοστώνης.

Υπηρέτησε διάφορες ενορίες-κοινότητες προϊστάμενος της κοινότητος του Αγίου Δημητρίου και Αγίας Αικατερίνης Αστόριας διακόνησε από διάφορες θέσεις όπως διευθυντής του πολιτιστικού κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής.

24 Ιουλίου με εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης.

Ο Σεβασμιώτατος είναι γέννημα και θρέμμα της Μητροπόλεώς μας.
Διακόνησε και διακονεί την Αμερικανική Ήπειρο με εκκλησιαστική συνείδηση, με ζήλο και αφοσίωση και μας κάνει περήφανους σαν ορθόδοξους χριστιανούς αλλά και σαν Ροδίτες.

Τον κοσμουν οι ερετές που αναφέρονται στην προς Τίτον Επιστολή για το πώς πρέπει να είναι ο Επίσκοπος.
(Δει γαρ τον Επίσκοπον ανέγκλητον είναι... Φιλόξενον φιλάγαθον, Σώφρονα, δίκαιον, Όσιον, Εγκράτη) (Τιτ.α7-9)

Ευχαριστώντας τον Άγιο Τριαδικό μας Θεό τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ευχόμαστε στον Σεβ. Νέας Ιερσέης, άξιος, να συνεχίζει την ευλογημένη πορεία του με ζήλο, ταπείνωση και Αγάπη Χριστού όπως είναι μέχρι τώρα.

Να διακονεί τον Θεό και τον άνθρωπο.
Ευγνώμων για όσα προσέφερε από τα φοιτητικά μας χρόνια, όταν με οδήγησε στο Ιερό νησί της Πάτμου μέχρι σήμερα αλλά και για τις πολλές πνευματικές ευεργεσίες του στην ελαχιστότητά μου.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου