Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με την αυριανή κινητοποίηση για τις πυρκαγιές

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με την αυριανή κινητοποίηση για τις πυρκαγιές

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με την αυριανή κινητοποίηση για τις πυρκαγιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3231 ΦΟΡΕΣ

Σε προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο της Ρόδου καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους το Νομαρχιακό Τμήμα της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε όπου μεταξύ άλλων εκφράζουν την υποστήριξή τους στους κατοίκους της νότιας Ρόδου που πήραν την πρωτοβουλία για την οργάνωση της κινητοποίησης αύριο στις 19:00 στην πλατεία Κύπρου.

Στην ανακοίνωση, ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής:

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ρόδου στηρίζει τον αγώνα και την κινητοποίηση των κατοίκων της Ρόδου , που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Έχουν καεί σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα, ελαιόδεντρα, αγροτικά εργαλεία, αποθήκες με υλικά, καλλιέργειες και ζώα.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν συλλογικά για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το κράτος χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Γιατί όπως αναδείχθηκε από την συζήτηση ένα μεγάλο μέρος των ζημιών δεν αναγνωρίζονται από το κράτος.

Από τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου επισημάνθηκαν τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης όπως αντιπυρικές ζώνες , καθαρισμοί δασών αλλά και ο ανύπαρκτος συντονισμός στην διάρκεια της φωτιάς.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, πάρα πολλά σπίτια στο χωριό σώθηκαν από τους ίδιους τους κατοίκους και πολλούς εθελοντές που δεν πειθάρχησαν στο «112» και στο τρεχάτε να σωθείτε που ήταν το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης.

Η όλη συζήτηση ήταν πλήρως αποκαλυπτική για τις αιτίες και τις ευθύνες του κράτους που η φωτιά ξεκίνησε από τα Απόλλωνα και έσβησε στην θάλασσα στο Κιοτάρι και στο Γεννάδι, αλλά και για το ποιοι έχουν τελικά συμφέρον από τα καμένα δάση, δηλαδή οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που στοχεύουν να βάλουν χέρι στο καμένο δάσος για ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά και άλλες κερδοφόρες μπίζνες.

Τονίζουμε ότι σε σημαντικό βαθμό οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές δεν οφείλονται μόνο στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται την άνοιξη και ιδιαίτερα το καλοκαίρι αλλά σε άλλες αιτίες. Σημειώνουμε ενδεικτικά:

· Στη συσσώρευση μεγάλου όγκου καύσιμης ύλης, λόγω της εγκατάλειψης των δασών στην τύχη τους, διαχρονικά απ΄ όλες τις κυβερνήσεις. Το ίδιο συνέβη και φέτος και πέρυσι με τις μεγάλες καταστροφές των δασών στη διάρκεια του χειμώνα. Τα δάση δεν καθαρίστηκαν από τη νεκρή ξύλινη μάζα, η οποία έγινε συσσωρευμένη εύφλεκτη ύλη στο εσωτερικό τους.

· Στην ύπαρξη μέσα στα δάση (και όχι μόνο) διάσπαρτων αδέσποτων χωματερών.

· Στην ύπαρξη μέσα στα δάση ηλεκτροφόρων καλωδίων της ΔΕΗ, χαμηλής και υψηλής τάσης, καθώς και πυλώνων που δεν καθαρίζονται, για να εμφανίζει η ΔΕΗ υψηλά κέρδη.

· Στην ανυπαρξία ενίσχυσης των δασικών υπηρεσιών για να προσληφθεί προσωπικό που θα κάνει τις παραπάνω απαραίτητες εργασίες έγκαιρα, πριν το Μάιο κάθε χρόνο.

Καλούμε τους δημοσίους υπαλλήλους σε προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρόδου στις 18.45. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πλατεία Κύπρου και θα ενώσουμε τη φωνή μας με τα δίκαια αιτήματα τους.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών