Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τις πυρόπληκτες περιοχές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τις πυρόπληκτες περιοχές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τις πυρόπληκτες περιοχές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1195 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση εκδόθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου στην οποία γνωστοποιήθηκε πως οργανώνεται σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 10/08 στις 19:00 στην πλατεία Κύπρου.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής, ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής:

Την Κυριακή 6/8 πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων, στο χωριό Ασκληπειό με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου, όπου συμμετείχαν κάτοικοι των χωριών της Νότιας Ρόδου, κάτοικοι των άλλων πυρόπληκτων χωριών και εθελοντές.


Στην συνέλευση υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία των παρόντων η πρόταση της επιτροπής, να οργανωθούν μία σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για τη διεκδίκηση από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο συγκεκριμένων αιτημάτων, για την αποζημίωση των πυρόπληκτων, για να ξαναγεννηθεί το δάσος, και την προστασία των λίγων δασών που έμειναν στο νησί μας.


Σε συνέχεια της μεγάλης συγκέντρωσης των χιλιάδων εθελοντών, προχωράμε σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10/08 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου, όπου καλούμε σε μαζική συμμετοχής όλους τους κατοίκους της Νότιας Ρόδου και των άλλων πυρόπληκτων χωριών, τους εθελοντές που έδρασαν αποφασιστικά τις ημέρες της φωτιάς, όλα τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και κάθε μαζικό φορέα.


Τα αιτήματα προς την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τον δήμο, που υιοθετήθηκαν από την συνέλευση είναι:
• Αποζημίωση στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των πυρόπληκτων, δηλαδή όλων όσων κάηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές τα σπίτια τους, τα μαγαζιά τους, τα αυτοκίνητα, στις καλλιέργειες και τα ζώα τους.


• Να κηρυχτούν όλες οι εκτάσεις αναδασωτέες. Να μην «φυτρώσουν» στα καμένα ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.
• Να εξασφαλισθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των καμένων εκτάσεων και να μην δοθούν σε διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις που επιδιώκουν να πάρουν εκτάσεις μέσω του «ανάδοχου αναδάσωσης».


• Να ξεκινήσει αναδάσωση με επιστημονικούς όρους στα καμένα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξαναζωντανέψουν τα δάση μας.
• Να γίνουν άμεσα εδώ και τώρα αντιπυρικές ζώνες στα δάση, και γύρω από τα χωριά. Να καθαριστούν όλα τα δάση που μας έμειναν για να σωθούν.
• Μόνιμες μαζικές προσλήψεις τώρα στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού. Να εξασφαλισθούν άμεσα σύγχρονα μέσα και εξοπλισμός.


• Να παρθούν μέτρα ενίσχυσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων εφόσον δεν ανακάμψει η σεζόν. Τα 500 ευρώ της αναστολής αποτελούν κοροϊδία, απαιτούμε να αποζημιωθεί το σύνολο του μισθού βάση συλλογικής σύμβασης.
• Αντίστοιχα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης να δοθούν σε επαγγελματίες και αγρότες.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή