Φεστιβάλ «Αθλητισμού, Γαστρονομίας και Τουρισμού» την 1η Σεπτεμβρίου στην Κάρπαθο

Φεστιβάλ «Αθλητισμού, Γαστρονομίας και Τουρισμού» την 1η Σεπτεμβρίου στην Κάρπαθο

Φεστιβάλ «Αθλητισμού, Γαστρονομίας και Τουρισμού» την 1η Σεπτεμβρίου στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1312 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2023 του δήμου Καρπάθου το οποίο εγκρίθηκε με την αρ. 4-2023 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, (Δράση 11: «Δημιουργία πολυθεματικού φεστιβάλ δραστηριοτήτων και παράδοσης») την σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ (1920/23.2.2023) και έχοντας υπόψη τον προϋπολογισμό του δήμου για το έτος 2023, όπου υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση είκοσι χιλιάδων ευρώ 20.000,00€ στον Κ.Α. 00.6474.0015 για «Διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού», ο δήμος Καρπάθου προτίθεται να συνδιοργανώσει με τον Α.Σ. «Πρωτέας» “Karpathos Basketball” το Φεστιβάλ Αθλητισμού, Γαστρονομίας και Τουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2023 στο νησί της Καρπάθου και θα διαρκέσει μία (1) ημέρα.

Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι μία μορφή τουρισμού τεσσάρων εποχών που ήδη έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη και βρίσκεται σε ανοδική πορεία και στην Ελλάδα.

Ένα από τα είδη εναλλακτικού τουρισμού είναι ο γαστροτουρισμός, ο οποίος αποτελεί μία διαφορετική μορφή εναλλακτικού τουρισμού όπου κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας, χωρίς όμως να περιορίζεται μόνο σε αυτήν.

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις, όπως θεματικοί tour operators, ειδικευμένα ξενοδοχεία κ.ά., καλύπτουν αυτή την αυξανόμενη ζήτηση για γαστρονομικά ταξίδια.

Η γαστρονομία αποτελεί πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά. Ο τρόπος ζωής ενός τόπου αντανακλάται στο φαγητό και στο ποτό, μέσω της διαδικασίας αλλά και των υλικών που αυτά παράγονται.

Η μαγειρική τέχνη και η γαστρονομία συνθέτουν το πακέτο ενός ταξιδιού μνήμης διαμέσου της γεύσης. Στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιούμε κάποια πολύ χαρακτηριστικά προϊόντα, όπως το λάδι, το κρασί, τα χόρτα, τα λαχανικά, το μέλι, το γιαούρτι και τα τυριά. Οι πρώτες ύλες είναι αγνές, φρέσκιες, νόστιμες και μπορούν να παραχθούν με βιολογικό τρόπο.

Επιπρόσθετα, τα νέα δεδομένα στον τουρισμό επιβάλλουν την ανάδειξη των δραστηριοτήτων του προορισμού π.χ. hiking, swimming, diving, cycling, mountain climbing μέσα από αθλητικές διοργανώσεις.

Παράλληλα μία αθλητική διοργάνωση μπορεί να εμπλουτιστεί όπως και οι παραδοσιακές και γαστρονομικές εκδηλώσεις, προσδίδοντας αυθεντικές αποχρώσεις της Καρπάθου και δημιουργώντας ένα μοναδικό event που θα προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά του προορισμού.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου «προϊόντος», δηλαδή το “Karpathos 3 οn 3 Streetball” που μπορεί να εξελιχθεί σε θεσμό, όπως επιτυχημένα υλοποιείται σε περιοχές όπως η Σκιάθος και τα Χανιά.

Για τον σκοπό αυτό προτείνεται η συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία διοργανώσεων-εκδηλώσεων που θα αναλάβει εύρος δράσεων όπως ενδεικτικά: Επικοινωνία, Social Media, Marketing & Χορηγίες, Παραγωγή Εκδήλωσης, Διαχείριση Εκδήλωσης, Website, Γραφιστικά κ.λπ.

Πηγή: karpathiakanea.gr

Διαβάστε ακόμη

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας

Επτά Σαββατοκύριακα γεμάτα τέχνη προετοιμάζει και φέτος το Νεστορίδειο Μέλαθρο για μικρούς και μεγάλους

Στις 18 & 19 Μαΐου η Γιορτή Φράουλας Παραδεισίου

«Κατακερματισμένες σκέψεις» της Χρυσ. Γιαννίκη

Το αρχοντικό Νικολαΐδη στη Χώρα Πάτμου. Από την ιδιωτική στη δημόσια χρήση

Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας «Μια εικόνα, χιλιάδες μαθητές»

Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Θάλειας Γεωργά «Κράτα με να σε κρατώ»