Στέλιος Καραταπάνης: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται και στη Ρόδο

Στέλιος Καραταπάνης: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται και στη Ρόδο

Στέλιος Καραταπάνης: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται και στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2446 ΦΟΡΕΣ

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται αυτό το διάστημα και στη Ρόδο, ενώ την ίδια στιγμή πολλαπλασιάστηκαν και οι νοσηλείες στο νοσοκομείο μας, όμως παρ΄ όλα αυτά δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι στη Mονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως δήλωσε χθες ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας Στέλιος Καραταπάνης, ενώ η γρίπη που ταλαιπωρούσε μεγάλες ομάδες πληθυσμού για αρκετό διάστημα έχει υποχωρήσει, από την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρείται και στη Ρόδο αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ένα φαινόμενο το οποίο παρακολουθείται από τους επιστήμονες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μιλώντας για τις εξελίξεις αυτές ο κ. Καραταπάνης δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής:

«Η γρίπη έχει υποχωρήσει αρκετά και γενικότερα οι λοιμώξεις που μοιάζουν με γρίπη.

Αυτό που παρατηρείται εδώ και μία εβδομάδα πανελλαδικά είναι ότι έχουμε μία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και έχουμε και περισσότερες νοσηλείες.
Στη μονάδα μας δεν έχουμε διασωληνωμένους αλλά υπάρχει μία κινητικότητα.

Και γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται μάσκα μόνο σε ορισμένα τμήματα για τα ευπαθή άτομα, όπως αυτά που βρίσκονται στις παθολογικές κλινικές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στα επείγοντα και στα αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά. Σε όλα τα άλλα τμήματα μπορούν να μη φοράνε μάσκα οι ασθενείς.

Δεν ξέρω αν η χαλάρωση των μέτρων συνδυάζεται με αυτό που έχουμε δει, δηλαδή την αύξηση των κρουσμάτων αλλά, περιμένουμε αυτή την εβδομάδα να δούμε εάν ο αριθμός τους αυξάνεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό, όμως τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά καθώς δεν πρέπει να προσβάλλονται συνεχώς από τον συγκεκριμένο ιό λόγω των επιπτώσεων που προκαλεί.

«Δεν είναι κάτι που να μας ανησυχεί, αλλά καλό είναι τα ευπαθή άτομα να προσέχουν, καθώς αυτά είναι που κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν κορωνοϊό. Δεν είναι μάλιστα καλό να παθαίνουν συχνά κορωνοϊό γιατί δε γνωρίζουμε ακόμη ποιες ακριβώς είναι οι επιπτώσεις γι’ αυτό είναι καλό να μην... μπαινοβγαίνει ο ιός από τον οργανισμό τους.

Επομένως καλό είναι να προσέχουμε τους συνωστισμούς. Τώρα είναι καλοκαίρι, υπάρχει μεγάλη χαλάρωση, οι χώροι είναι ανοιχτοί, οι συνθήκες είναι καλύτερες αλλά όταν πρόκειται για άτομα που έχουν λοίμωξη καλό είναι οι ίδιοι να αυτοπεριορίζονται.

Πρέπει να προστατεύουμε και εμείς τα μεγαλύτερα άτομα, κάτι το οποίο ισχύει πάντα, όχι μόνο για τον κορωνοϊό αλλά και για όλες τις παθήσεις» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι σε γενικές γραμμές είμαστε σε σχετικά καλή κατάσταση, εκτιμώντας ότι η πίεση δεν θα είναι τόσο μεγάλη στο νοσοκομείο.

Για τα υπόλοιπα περιστατικά του νοσοκομείου
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Καραταπάνη, μπορεί εδώ και έναν μήνα η πίεση στο νοσοκομείο να έχει μειωθεί από τη γρίπη αλλά υπάρχουν αρκετά περιστατικά και λόγω τουριστικής περιόδου.

Σημειώθηκε, όπως είπε, μία μικρή κάμψη μετά τις φωτιές, ίσως γιατί πολλοί τουρίστες έφυγαν, αλλά υπάρχει κινητικότητα όπως συμβαίνει πάντα με τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς υπάρχουν επίσης τα παθολογικά περιστατικά και τα χειρουργεία.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, πολλοί τουρίστες έρχονται στη Ρόδο για διακοπές ακόμα και με σοβαρές παθήσεις, και κάποια στιγμή παθαίνουν κάποια επιπλοκή και χρειάζονται νοσηλεία.

Ερωτηθείς για τον καύσωνα και αν υπήρχαν περιστατικά εξαιτίας του στο νοσοκομείο απάντησε λέγοντας τα εξής:

«Στον καύσωνα είχαμε πίεση στο νοσοκομείο, είχαμε περιστατικά... Ο καύσωνας είναι όπως ο βαρύς χειμώνας, καθώς οι ευάλωτες ομάδες εύκολα αφυδατώνονται. Πριν τις φωτιές είχαμε μεγάλη πίεση. Συχνές αφυδατώσεις και απορρυθμίσεις είχαμε αρκετές αλλά είναι κάτι συνηθισμένο».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»