Στον ανακριτή σήμερα δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Στον ανακριτή σήμερα δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Στον ανακριτή σήμερα δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1346 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν ο 25χρονος Σύριος διακινητής και ο 46χρονος συμπατριώτης και συγκατηγορούμενός του για τη μεταφορά 13 μεταναστών η πλειοψηφία των οποίων ήταν γυναικόπαιδα, προχθές το πρωί, από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ο μεν 25χρονος Σύριος είναι ο χειριστής του σκάφους με το οποίο ταξίδεψαν από την Τουρκία στην περιοχή μας οι αλλοδαποί, ενώ ο 46χρονος επίσης συριακής καταγωγής ο άνθρωπος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε με το αυτοκίνητό του.

Μάλιστα, το ταχύπλοο σκάφος με χειριστή τον 25χρονο δεν σταμάτησε στα σήματα των Λιμενικών και τελικά προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, ενώ η σύλληψη του 46χρονου έγινε μέσα στο αυτοκίνητο με τους αλλοδαπούς, από τους Λιμενικούς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν πρωινές ώρες προχθές, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται προς τις ακτές μεταφέροντας ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Στεγνών Αρχάγγελου της Ρόδου.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή θαλάσσιο τομέα και εν συνεχεία το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντές του.

Ακολούθως, περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε οκτώ (08) αλλοδαπούς, με τη συνδρομή στελεχών ΕΛ.ΑΣ., εντός του οικισμού Στεγνών Αρχάγγελου της Ρόδου, ενώ εντοπίστηκε ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό έναν 46χρονο αλλοδαπό, να μεταφέρει εντός του οχήματος έξι (06) ακόμα αλλοδαπούς.

Ένας 25χρονος εκ των ανωτέρω συνελήφθη ως διακινητής (χειριστής του σκάφους), ενώ συνελήφθη και ο 46χρονος αλλοδαπός (οδηγός).

Συνολικά εντοπίστηκαν δεκατρείς (13) αλλοδαποί (04 άνδρες, 05 γυναίκες, 02 κορίτσια και 02 αγόρια) ενώ κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με την Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. (Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων) αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ παράλληλα διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργατών των δύο ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και η συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών.

Πάντως οι δύο συλληφθέντες (ο 25χρονος και ο 46χρονος από τη Συρία) χθες το μεσημέρι προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Τόσο ο 25χρονος όσο και ο 46χρονος ζήτησαν και πήραν προθεσμία για σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα δώσουν κατά τις απολογίες τους.

Μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή τους.

Και άλλοι μετανάστες στα Στεγνά Αρχαγγέλου
Άλλοι δώδεκα μετανάστες προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, βγήκαν προχθές βράδυ στην παραλία στα Στεγνά Αρχαγγέλου, στη Ρόδο.
Πρόκειται για έξι άνδρες, τρεις γυναίκες και τρία παιδιά που εντοπίστηκαν από Λιμενικούς στη ξηρά και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, προχθές βραδινές ώρες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Τσαμπίκα» της Ρόδου, το οποίο κατευθυνόταν προς την περιοχή των Στεγνών Αρχαγγέλου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό του παραπάνω σκάφους, ενώ παράλληλα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και του Α’ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου μετέβησαν στην περιοχή Στεγνών της Ρόδου, όπου εντόπισαν συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαπούς, (06 άνδρες, 03 γυναίκες, 03 παιδιά) στην ξηρά, όλους καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.).

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων