Διαμαρτυρία της Ομάδας Γυναικών για το κλείσιμο παιδικού σταθμού

Διαμαρτυρία της Ομάδας Γυναικών για το κλείσιμο παιδικού σταθμού

Διαμαρτυρία της Ομάδας Γυναικών για το κλείσιμο παιδικού σταθμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 868 ΦΟΡΕΣ

Από την Ομάδα Γυναικών Ρόδου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Τη Δευτέρα, 7-8-2023, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ) του δήμου Ρόδου με θέμα την αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Αγίων Αποστόλων, επικαλούμενοι πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που εμποδίζει την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, επικαλούνται ότι η έκταση μέσα στην οποία βρίσκεται το κτήριο του σταθμού, ανήκει σε υπουργείο Υγείας και ότι μέχρι να παραχωρηθεί στον δήμο Ρόδου, δεν μπορεί να εκδοθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα την επιλογή της αναστολής λειτουργίας του, από πλευράς ΔΟΠ.

Στη συνεδρίαση έγινε παρέμβαση από το Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων δήμου Ρόδου, από εργαζόμενους στον σταθμό και γονείς, οι οποίοι εναντιώθηκαν και προσπάθησαν να αποτρέψουν την παραπάνω απόφαση, επισημαίνοντας τον ορατό κίνδυνο ο παιδικός σταθμός να κλείσει εντελώς. Το Δ.Σ. του ΔΟΠ επέμεινε στην αρχική επιλογή και δεν δίστασε να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης λειτουργίας του σταθμού στους γονείς!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από πλευράς δήμου Ρόδου ώστε να μην μπει σε αναστολή ο Παιδικός Σταθμός των Αγίων Αποστόλων,να παραχωρηθεί άμεσα η έκταση και το ακίνητο στον δήμο ώστε να προχωρήσει στη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού πυρασφάλειας.

Η προσχολική αγωγή και φροντίδα των παιδιών μας δεν είναι πολυτέλεια, είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική ανάπτυξή τους. Διεκδικούμε για όλα τα παιδιά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος