Αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τις 17 κλοπές ο 18χρονος Ρομά

Αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τις 17 κλοπές ο 18χρονος Ρομά

Αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τις 17 κλοπές ο 18χρονος Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8605 ΦΟΡΕΣ

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Αρνήθηκε ότι έχει την όποια εμπλοκή στην υπόθεση, ο 18χρονος Ρομά που μαζί με άλλους δύο ομόφυλούς του κατηγορείται για τη διάπραξη 17 κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορα καταλύματα χωριών της Ρόδου, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας άνω των 50.000 ευρώ!

Ο 18χρονος, που είναι ο μόνος που έχει συλληφθεί από τους συνολικά τρεις που εμπλέκονται στην υπόθεση, χθες το πρωί προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί, καθώς η δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία, και οι διώξεις που ασκήθηκαν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος αρνήθηκε ότι έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ένας 16χρονος Ρομά και ένας ακόμη ομόφυλός τους, τα στοιχεία του οποίου και διερευνώνται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι τρεις Ρομά φέρονται να είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης και μετά την ολοκλήρωση των πράξεών τους, τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε τρεις διαφορετικές «καβάτζες» τις οποίες και υπέδειξε στους αστυνομικούς ο 18χρονος συλληφθείς.

Οι συνολικά δεκαεφτά περιπτώσεις κλοπής που εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία έγιναν το χρονικό διάστημα από τις 17 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου 2023 στις περιοχές Κολύμπια – Αφάντου – Φαληράκι – Παραδείσι, αντικειμένων και χρημάτων. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται στις 50.000 ευρώ!

Πιο αναλυτικά, όπως εξακριβώθηκε έπειτα από μεθοδική και επισταμένη αστυνομική έρευνα, οι τρεις Ρομά στόχευαν δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων στις παραπάνω περιοχές, όπου και μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Εκεί, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων τα παραβίαζαν (τα καταλύματα) και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, τιμαλφή καθώς και κουτιά ασφάλειας με το περιεχόμενό τους.

Στις 8 Αυγούστου 2023 σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 18χρονος, ο οποίος εξεταζόμενος υπέδειξε τρία σημεία «καβάτζες» όπου απέκρυπτε με τους συνεργούς του τα κλοπιμαία, ενώ παράλληλα βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Τα κλοπιμαία και το όχημα κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 18χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο