Προκαταρκτική εξέταση για απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Προκαταρκτική εξέταση για απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Προκαταρκτική εξέταση για απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1394 ΦΟΡΕΣ

Δύο άτομα συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, κρατήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί αν και πόσο εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πρόκειται για έναν επιχειρηματία ηλικίας 57 ετών και έναν 46χρονο Λιμενικό που υπηρετεί στην περιοχή μας.

Οι δύο άνδρες – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» συνελήφθησαν προχθές βράδυ, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων κατ’ επάγγελμα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 57χρονος και ο 46χρονος χθες το μεσημέρι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ για την υπόθεση συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση.

Τη Δευτέρα η απολογία των δύο διακινητών
Βάσει των ίδιων πληροφοριών αιτία για να ξεκινήσει η συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα στάθηκαν οι καθημερινές σχεδόν αφίξεις μεταναστών στην περιοχή μας και ιδίως η υπόθεση με τους 13 αλλοδαπούς μεταφερόμενους από τα τουρκικά παράλια, στην παραλία Στεγνά Αρχαγγέλου πριν από τρεις ημέρες.


Μάλιστα για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί και κρατούνται δύο Σύριοι ηλικίας 25 και 46 ετών αντίστοιχα, όπου ο μεν πρώτος (25 ετών) είναι ο χειριστής του σκάφους με το οποίο ταξίδεψαν από την Τουρκία στην περιοχή μας οι 13 αλλοδαποί, και ο δεύτερος (ο 46χρονος επίσης συριακής καταγωγής) ο άνθρωπος που τους παρέλαβε και τους μετέφερε με το αυτοκίνητό του.


Μάλιστα το ταχύπλοο σκάφος με χειριστή τον 25χρονο δεν σταμάτησε στα σήματα των Λιμενικών και τελικά προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, ενώ η σύλληψη του 46χρονου έγινε μέσα στο αυτοκίνητον με τους αλλοδαπούς, από τους Λιμενικούς.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν πρωινές ώρες στις 9 Αυγούστου 2023, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται προς τις ακτές μεταφέροντας ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Στεγνών Αρχάγγελου της Ρόδου.


Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή θαλάσσιο τομέα και εν συνεχεία το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντές του.


Ακολούθως, περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε οκτώ (08) αλλοδαπούς, με τη συνδρομή στελεχών ΕΛ.ΑΣ., εντός του οικισμού Στεγνών Αρχάγγελου της Ρόδου, ενώ εντοπίστηκε ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό έναν 46χρονο αλλοδαπό, να μεταφέρει εντός του οχήματος έξι (06) ακόμα αλλοδαπούς. Ένας 25χρονος εκ των ανωτέρω συνελήφθη ως διακινητής (χειριστής του σκάφους), ενώ συνελήφθη και ο 46χρονος αλλοδαπός (οδηγός). Συνολικά εντοπίστηκαν δεκατρείς (13) αλλοδαποί (04 άνδρες, 05 γυναίκες, 02 κορίτσια και 02 αγόρια) ενώ κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος,

καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με την Δ.Α.ΠΘΑ.Σ. (Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων) αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ παράλληλα διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργατών των δύο ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και η συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών.

Πάντως οι δύο συλληφθέντες (ο 25χρονος και ο 46χρονος από τη Συρία) προχθές το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Κώστα Αβδελλή, προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Οι απολογίες των δύο Σύριων επρόκειτο να γίνουν χθες το μεσημέρι ωστόσο ζήτησαν και πήραν εκ νέου προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα το πρωί και μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτηση τους.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες