Δεν θα «έβγαινε» το πρωτάθλημα με μόνο Έλληνες διαιτητές, δυστυχώς…

Δεν θα «έβγαινε» το πρωτάθλημα με μόνο Έλληνες διαιτητές, δυστυχώς…

Δεν θα «έβγαινε» το πρωτάθλημα με μόνο Έλληνες διαιτητές, δυστυχώς…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα με τους ξένους διαιτητές κι αν πρέπει να «σφυρίζουν» σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι από τα πιο διαχρονικά των τελευταίων ετών. Μόνιμα, υπάρχει το εξής δίλλημα.: Είναι καλό να παίζουν ξένοι διαιτητές στο Ελληνικό πρωτάθλημα; Ιδού η απορία. Θα έλεγα το εξής.


Θεωρητικά, η λογική λέει πως ασφαλώς και το «καλύτερο» θα ήταν να παίζουν στην Ελλάδα Έλληνες διαιτητές, στην Ιταλία Ιταλοί, στην Ισπανία, Ισπανοί και πάει λέγοντας. Εξυπακούεται ότι στο προϊόν της κάθε χώρας είναι θεμιτό να εμπλέκονται οι ντόπιοι.
Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού. Όμως τηροθμένων των αναλογιών, ρεαλιστικά, πρακτικά και με βάση την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως, πλέον και να μην ήταν και η καλύτερη ιδέα να παίζουν μόνο Έλληνες διαιτητές.


Κι αυτό επειδή υπάρχει τέτοια καχυποψία που είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι κανένας από τους Έλληνες δεν θα μπορεί να «επιβιώσει» κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτή είναι η πραγματικότητα.


Είναι τέτοια η απαξίωση που δεν θα είχαμε… καλό τέλος σε μία χρονιά που θα σφύριζαν αποκλειστικά και μόνο Έλληνες. Δυστυχώς! Αυτό βέβαια είναι κατάντια και αποτελεί πολύ μεγάλο προβληματισμό. Αναφορικά με αυτό που λέμε «επόμενη ημέρα», νομοτελειακά επιστρέφουμε σε κάτι που έχουμε πει πρόσφατα και σε άλλον σχολιασμό μας.


Ότι για να σώσουμε ό,τι σώζεται, θα πρέπει να παρθούν καίριες και σκληρές αποφάσεις οι οποίες θα «πονέσουν» και τις ομάδες.
Είναι αναγκαίο να σταματήσουν όλα και να ξεκινήσουν ξανά μετά από λίγο μπαίνοντας σε εντελώς διαφορετικές βάσεις.
Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων