Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακηρύχθηκε το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακηρύχθηκε το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακηρύχθηκε το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2450 ΦΟΡΕΣ

Σχολείο πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακηρύχθηκε για δεύτερη φορά το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, με βαθμό 100/100 ενώ συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό καλών πρακτικών.

Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διάκριση σχολικού συγκροτήματος του νησιού μας, που έχει να κάνει με την υλοποίηση προγράμματος από μαθητές και μαθήτριες του 4ου ΓΕΛ Ρόδου.

Ειδικότερα, τη σχολική χρονιά 2022-2023 οι εκπαιδευτικοί Λίνα Φιλιππάκη, Αναστασία Βροντάκη, και Βασίλης Ελβάνογλου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών και μαθητριών του 4ου ΓΕΛ Ρόδου καθώς και εκπαιδευτικών υλοποίησαν το ετήσιο Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο υλοποιείται ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος το σχολείο συνεργάστηκε εποικοδομητικά με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ., το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ιατρική των Καταστροφών-Παγκόσμια Υγεία της Ιατρικής Αθηνών, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, την Τροχαία, τον Σύλλογο Α.ΜΕ.Α Ρόδου, την εφημερίδα Ροδιακή, το Ραδιόφωνο Λυχνάρι, τη Μ.Κ.Ο. Tipping Point in Education/100 mentors, τη M.K.O. SciCo, το Make a Wish Ελλάδας, το σχολείο St. Joseph της Μάλτας, το ΓΕΛ Κρεμαστής και το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Γενναδίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ήρθαν σε άμεση επαφή και συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή κ. Στ. Κυμπουρόπουλο, τον αν. υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, τον φωτογράφο κ. Μάκο Τσιμέττα, τη δημοσιογράφο κ. Ελευθερία Πελλού, τον γ.γ. της Μ.Κ.Ο. «Γιατροί του Κόσμου» κ. Άγη Τερζίδη, τη διερμηνέα του Ε.Κ. κ. Κάτια Κανάρη-Καλλίγερου, τον ζωγράφο κ. Κιούση Μιχάλη.

Όλοι συνέβαλαν στο να προσεγγίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας με βιωματικό τρόπο τόσο την λειτουργία και τους στόχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και πλήθος άλλων θεμάτων όπως οι ευρωπαϊκές αρχές και προτεραιότητες, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η κυκλική οικονομία, η Πράσινη Συμφωνία, το Ταμείο Ανάκαμψης, οι προοπτικές και οι προκλήσεις της Ε.Ε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με συνεντεύξεις, podcast, video, ομιλίες, εκδηλώσεις, αφίσες και φυλλάδια συνέβαλαν στη δημόσια διάχυση όσων διερεύνησαν κι έμαθαν.

Τα σχολεία, απ’ όλη την Ελλάδα, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν από μία ανεξάρτητη επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου έλαβε τον βαθμό 100/100, ενώ συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό καλών πρακτικών. «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους σε αυτή την επιτυχία του σχολείου μας», αναφέρει το 4ο ΓΕΛ Ρόδου σε σχετική του ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου