Κοντά στο 13% η μείωση που καταγράφηκε τον Ιούλιο

Κοντά στο 13% η μείωση  που καταγράφηκε τον Ιούλιο

Κοντά στο 13% η μείωση που καταγράφηκε τον Ιούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3947 ΦΟΡΕΣ

Κοντά στο 13% έφτασε η μείωση της τουριστικής κίνησης στη Ρόδο τον Ιούλιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece, ως απόρροια του κύματος των ακυρώσεων που σημειώθηκε στο νησί μας κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, το νησί μας έχασε πάνω από 60.000 τουρίστες εκείνο το διάστημα, καθώς η σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 δείχνει ότι καταγράφηκε μία μείωση της τάξης του 12,74%.

Συγκεκριμένα φέτος τον Ιούλιο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο του νησιού μας συνολικά 481.057 τουρίστες έναντι 542.361 τον ίδιο μήνα πέρυσι, (διαφορά 61.304 επισκέπτες) και όπως δείχνουν τα στοιχεία για τον μήνα που πέρασε, ο φετινός Ιούλιος κινήθηκε στα επίπεδα του Ιουλίου του 2019.

Τότε είχαν έρθει στη Ρόδο συνολικά 478.783 επισκέπτες δηλαδή 2.274 τουρίστες λιγότεροι από φέτος. Επομένως ο Ιούλιος του 2023 καταγράφει αύξηση στην κίνηση σε ποσοστό 0,47%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι απώλειες του περασμένου μήνα είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς το τουριστικό ρεύμα κατέγραφε αλματώδη αύξηση μέχρι και την εκδήλωση της φωτιάς, η οποία ανακόπηκε απότομα οπότε ο αριθμός των τουριστών που δεν ήρθαν τελικά για διακοπές στο νησί εκείνο το διάστημα αλλά και αυτό που ακολούθησε σίγουρα ήταν μεγαλύτερος.

Από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτει ότι απώλειες δεν κατέγραψαν όλες οι αγορές της Ευρώπης καθώς κάποιες από αυτές όχι μόνο δεν παρουσίασαν στασιμότητα αλλά σημείωσαν και αύξηση.

Οι αγορές αυτές εκτός από το Ισραήλ που βρίσκεται στην πρώτη θέση, είναι η Τσεχία, η Νορβηγία, η Ρουμανία και η Σλοβακία, που όχι μόνο συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμά τους αλλά σημείωσαν σε κάποιες περιπτώσεις και μεγάλη αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου του νησιού μας συνολικά 1.006.536 τουρίστες έναντι 1.062.373 τον ίδιο μήνα πέρυσι (μείωση 5,3%) και σε ό,τι αφορά τη συνολική κίνηση αυτή ανήλθε σε 1.096.479 επιβάτες έναντι 1.144.053 πέρυσι τον ίδιο μήνα, διαμορφώνοντας τη μείωση στο 4,2%.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, η μείωση του περασμένου μήνα κυμάνθηκε μόλις στο 0,7% για τις πτήσεις τσάρτερ καθώς εξυπηρετήθηκαν 6.714 έναντι 6.764 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Συγκεντρωτικά, μαζί με τις πτήσεις εσωτερικού εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιό μας 7.590 πτήσεις έναντι 7.564 τον Ιούλιο του 2022.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου