Σε νοσοκομείο της Αττικής ο Βασίλης Πιπέρης που υπέστη εγκαύματα στις φωτιές της Ρόδου

Σε νοσοκομείο της Αττικής ο Βασίλης Πιπέρης που υπέστη εγκαύματα στις φωτιές της Ρόδου

Σε νοσοκομείο της Αττικής ο Βασίλης Πιπέρης που υπέστη εγκαύματα στις φωτιές της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4857 ΦΟΡΕΣ

Ο πρώην κοινοτάρχης Απολλώνων κος Βασίλης Πιπέρης, που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην έναρξη της πρόσφατης φωτιάς στη Ρόδο και είχε νοσηλευτεί για δύο τουλάχιστον εβδομάδες στο Νοσοκομείο της Ρόδου, μεταφέρθηκε το περασμένο Σαββάτο από την οικογένειά του στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», προκειμένου να χειρουργηθεί εκ νέου καθώς παρουσίασε επιπλοκές στο ένα του χέρι.

Ο Βασίλης Πιπέρης, είχε μιλήσει πριν από μερικές μέρες στη «Ροδιακή» για την περιπέτεια που έζησε, αλλά και τις δραματικές εκείνες στιγμές όπου η φωτιά τον έζωσε και κινδύνευσε σοβαρά να καεί και ο ίδιος.

Ο ίδιος, που έμεινε συνολικά 14 μέρες στο Νοσοκομείο της Ρόδου, υπέστη εγκαύματα από τη φωτιά, όταν έφθασε εκεί από τους πρώτους για να αντιμετωπίσει το μέτωπο που είχε εκδηλωθεί αρχικά στην περιοχή των Απολλώνων.

Περιγράφει λεπτό προς λεπτό τα όσα πέρασε, αφού σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία που διατήρησε αλλά και την εμπειρία του. Αν καθυστερούσε μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα να πάρει την απόφαση διαφυγής του από συγκεκριμένα σημείο, δεν θα υπήρχε για τον ίδιο σωτηρία.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ο κος Πιπέρης μιλώντας στη «Ροδιακή»:
«Είδα τον καπνό από το σπίτι μου στ’ Απόλλωνα όπου ήμουν εκείνη την ώρα. Πήρα αμέσως το δίκυκλό μου και πήγα γρήγορα στο σημείο γιατί από τον καπνό κατάλαβα ότι η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη.

Ήταν μία κοπέλα εκεί, με τον οδηγό του οχήματος. Είδα πολύ γρήγορα, έχοντας εμπειρία τόσα χρόνια με τις φωτιές, ότι η συγκεκριμένη ήταν επικίνδυνη. Της το επισήμανα και της έδειξα ότι στο πίσω μέρος, παρά το νερό που έριχνε, υπήρχε ένα επικίνδυνο μέτωπο που άρχισε να ξεφεύγει -και να κάνει μία καμπύλη προς τα εμάς- έτοιμο να μας κυκλώσει.

Ήταν απόσταση από εμάς 40 μέτρα περίπου. Παρά το ότι η κοπέλα – πυροσβέστης έριχνε ασταμάτητα στο μέτωπο νερό, το μέτωπο θέριεψε ξαφνικά, κι άρχισε να έρχεται κατά πάνω μας το με απίστευτη ταχύτητα.

Ένιωσα τη θερμότητα παντού πάνω μου. Αρχίσαμε να τρέχουμε. Η πυροσβέστης από τη μία μεριά κι εγώ από την άλλη.

Παρά τα 74 μου χρόνια, επειδή είμαι μεγαλωμένος στα βουνά των Απολλώνων και διατηρώ μέχρι σήμερα μία καλή φυσική κατάσταση, άρχισα να τρέχω προς το δίκυκλό μου, για να το πάρω και να φύγω μακριά από τη φωτιά που άρχισε να μας ζώνει! Έβαλα όλες μου τις δυνάμεις για να τα καταφέρω. Λίγα μέτρα πριν να φθάσω στο σημείο διαφυγής, ένιωσα μία τεράστια θερμότητα στ’ αριστερά μου.

Ξαφνικά, από 40 μέτρα έφθασε δίπλα μου! Με έκαψε από την πατούσα του ποδιού μου μέχρι και το κεφάλι! Λίγα δευτερόλεπτα να καθυστερούσα και θα με έζωνε μέσα.
Εκεί θα μ’ έκαιγε.

Τη γλίτωσα. Ευτυχώς δεν έχασα τις αισθήσεις μου.
Επέστρεψα στο σπίτι μου σοκαρισμένος. Αμέσως με πήγαν στο νοσοκομείο βλέποντας την κατάστασή μου. Γιατροί και προσωπικό μου συμπεριφέρθηκαν άψογα.

Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα ακόμα να συμπληρώσω κάτι, με την εμπειρία που έχω όλα αυτά τα χρόνια: Οι φωτιές αντιμετωπίζονται στην αρχή. Πριν ξεφύγουν. Μετά είναι πολύ αργά για όλους μας..!».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»