Στις 19 Αυγούστου θα γίνει η 7η Γιορτή Λοπιού στην Κατταβιά

Στις 19 Αυγούστου θα γίνει η 7η Γιορτή Λοπιού στην Κατταβιά

Στις 19 Αυγούστου θα γίνει η 7η Γιορτή Λοπιού στην Κατταβιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1265 ΦΟΡΕΣ

Την 7η Γιορτή Λοπιού θα συνδιοργανώσουν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατταβιάς «Η Αγία Παρασκευή» το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην Κατταβιά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρεται σε ντόπιους και επισκέπτες η παραδοσιακή φασολάδα καθώς και παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του παραδοσιακού τρόπου αλωνίσματος του φασολιού ενώ στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά κατταβενά προϊόντα.

Η εκδήλωση θα συνοδευτεί με παραδοσιακούς χορούς από ντόπια συγκροτήματα με τη συνοδεία της ορχήστρας του Στέφανου Θαρρενού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατταβιάς «Η Αγία Παρασκευή» έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου.

Η Γιορτή στοχεύει στην αξιοποίηση και διάσωση των τοπικών ηθών και εθίμων και τη μεταλαμπάδευσή τους στις νεότερες γενιές, αλλά και την προβολή τους στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας