Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κλείνουν οι λέσχες οπαδών!»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κλείνουν οι λέσχες οπαδών!»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κλείνουν οι λέσχες οπαδών!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9998 ΦΟΡΕΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν υποστήριξε πως θα γίνει πράξη πλέον το κλείσιμο των συνδέσμων, με κάθε ομάδα να έχει από έναν, ενώ σημείωσε πως οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ συμφώνησαν σε έλεγχο των οπαδών στη διάρκεια των αγώνων από την αστυνομία.

Εκτός αυτού, ανάφερε πως ύστατη λύση για την καταπολέμηση της βίας είναι ο αποκλεισμός των ομάδων μας προσωρινά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν και δεν είναι… ορατό κάτι τέτοιο αυτό το διάστημα.

Επίσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η στάση των συλλόγων, των οργανωμένων συνδέσμων αλλά και του Τύπου δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης και σεβασμού.

Απαιτείται η κινητοποίηση όλων. Ακριβώς για αυτό και η σύνθεση της σημερινής συνάντησης που είχαμε που ήταν παραγωγική και ουσιαστική.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της UEFA ο οποίος συμμετείχε.

Γιατί ο σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας αλλά και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και διαπράττουν τέτοια περαστικά βίας. Να οργανώσουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία.

Ο κίνδυνος διατρέχει πλέον όλα τα σύνορα. Αδελφοποιημένοι πρέπει να είναι οι φίλαθλοι στη χαρά και όχι στον θρήνο.

Η πολιτεία ήδη επανεξετάζει το πλέγμα για την αθλητική βία.

Ένα πλέγμα στο οποίο διαπιστώθηκαν κενά τα οποία πρέπει να καλυφθούν, ωστόσο δεν θα πετύχουμε τον τελικό στόχο μας χωρίς τη βασική ενεργοποίηση και των παραγόντων του ποδοσφαίρου και αναφέρουμε συγκεκριμένα στις ομάδες και στις ιδιοκτησίες τους.

Γι’ αυτό και βρέθηκαν εδώ και οι πρόεδροι των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ. Είναι οι πρώτοι που έχουν χρέος να περιφρουρήσουν τις επενδύσεις που έχουν κάνει στο ποδόσφαιρο.

Μέσα στα γήπεδα έχουν κι αυτοί ένα χρέος, μια αποστολή, να ενεργοποιήσουν κάμερες, να μας βοηθήσουν να φροντίσουμε για την τάξη. Έχουν ένα χρέος και έξω από το γήπεδο. Να εμπνέουν την αγάπη προς τον σύλλογο και όχι το μίσος προς τον αντίπαλο».

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα