Απίστευτο το μέγεθος των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές: Θα φθάνουν μέχρι και τους 98 πόντους στη Ρόδο

Απίστευτο το μέγεθος των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές: Θα φθάνουν μέχρι και τους 98 πόντους στη Ρόδο

Απίστευτο το μέγεθος των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές: Θα φθάνουν μέχρι και τους 98 πόντους στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4108 ΦΟΡΕΣ

Αντιμέτωποι με τεράστια σε μήκος ψηφοδέλτια θα βρεθούν οι δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της περιοχής μας, οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν τους υποψηφίους, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Η... επιμήκυνση των ψηφοδελτίων καθορίζεται με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και αντιστοιχεί στην αντίστοιχη αύξηση των υποψηφίων καθώς επίσης και την ένταξη των τοπικών συμβουλίων σε κάθε συνδυασμό. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ρόδου όπου στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης το ψηφοδέλτιο θα πλησιάσει το ένα μέτρο(!) παρά δύο πόντους.

Αντίστοιχα μεγαλύτερα σε μήκος θα είναι επίσης και τα ψηφοδέλτια που θα αποσταλούν στους δήμους Τήλου, Σύμης, Καρπάθου, Πάτμου, κ.λπ. συγκριτικά πάντα με τις προηγούμενες φορές ακόμα και την εκλογική αναμέτρηση του 2014 όπου τα τοπικά συμβούλια ήταν ενοποιημένα με τα αντίστοιχα δημοτικά.

Για παράδειγμα το ψηφοδέλτιο της Τήλου από 40 πόντους ύψος και 14 πλάτος θα έχει τώρα 80 πόντους ύψος, ενώ το πλάτος παραμένει το ίδιο σε όλα τα ψηφοδέλτια σε όλους τους δήμους του νομού μας.

Της Σύμης αντίστοιχα το ψηφοδέλτιο από τους 40 πόντους θα φθάσει τους 70.

Τι προβλήματα δημιουργούνται
Οι αλλαγές αυτές που καταγράφονται στα ψηφοδέλτια, εκτιμάται ότι θα επιφέρουν διάφορα προβλήματα σε ό,τι αφορά τον τεχνικό τομέα, αφού όπως δήλωσαν χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» έμπειροι τυπογράφοι της περιοχής μας, τα 9 στα 10 τυπογραφεία δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα να τυπώσουν αυτά τα ψηφοδέλτια, ενώ στα υπόλοιπα θα υπάρξει πρόβλημα χρόνου, δεδομένου ότι θα πρέπει να τυπωθούν εκατομμύρια αντίτυπα για τους δήμους σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Αντίστοιχα, προβλήματα εκτιμάται ότι θα παρουσιαστούν επίσης και σε άλλες περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα (σε ό,τι αφορά την εκτύπωση) ακόμα και στα οργανωμένα τυπογραφεία των Αθηνών.

Το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών πάντως, έχει ειδοποιηθεί για τα εν γένει προβλήματα που θα δημιουργηθούν και μάλιστα έχουν κατατεθεί σχετικές προτάσεις για να ξεπεραστούν.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας