Λάτρης της Ρόδου ο Στέφανο Καρούσο, κορυφαίος αθλητής και προπονητής του καλλιτεχνικού πατινάζ!

Λάτρης της Ρόδου ο Στέφανο Καρούσο, κορυφαίος αθλητής και προπονητής του καλλιτεχνικού πατινάζ!

Λάτρης της Ρόδου ο Στέφανο Καρούσο, κορυφαίος αθλητής και προπονητής του καλλιτεχνικού πατινάζ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 880 ΦΟΡΕΣ

Όλοι έχουμε κατά καιρούς ακούσει για προσωπικότητες των Τεχνών, των Γραμμάτων και των Επιστημών με αγάπη για τη Ρόδο, την Ιστορία και τα μνημεία της, όπως επίσης και το φυσικό της κάλλος.

Κάποιοι από μας, λοιπόν, που μένουν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη νότια πλευρά του νησιού, ίσως να έχουν συναντήσει (χωρίς να το… ξέρουν) τον Στέφανο Καρούσο, έναν από τους σημαντικότερους αθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ στον κόσμο, με συμμετοχή σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 36χρονος πλέον προπονητής σε υψηλό επίπεδο, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και επισκέπτεται συχνότατα τη Ρόδο, όπως και ο παππούς του κατά το παρελθόν, που διαθέτει σπίτι στο Γεννάδι.

Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να τον αναγνωρίσει κάποιος που δεν ασχολείται με το καλλιτεχνικό πατινάζ, αφού παραμένει για τη χώρα μας ένα… άγνωστο άθλημα, σε σχέση με την κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Λίγα λόγια για τη ζωή του
Ο Στέφανο Καρούσο γεννήθηκε το 1987 στη Ρώμη κι έχει γερμανική και ιταλική υπηκοότητα, κατακτώντας με τη Γερμανίδα Τάνια Κόλμπε εφτά μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις και δύο ασημένια στο Εθνικό πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Ήταν 8οι το 2013 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και συμμετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας, όπου και πήραν την 19η θέση. Νωρίτερα στην πορεία του αυτή, συμμετείχε σε διοργανώσεις για λογαριασμό της Ιταλίας ως ζευγάρι με την Ισαμπέλα Παγιάρντι.

Ο Στέφανο Καρούσο ξεκίνησε το πατινάζ σε ηλικία οκτώ ετών στη Ρώμη και στη συνέχεια με την Ισαμπέλα Παγιάρντι κέρδισαν τον τίτλο στο Εθνικό πρωτάθλημα της Ιταλίας στην κατηγορία Νέων το 2008 και ήταν 9οι στο Παγκόσμιο της συγκεκριμένης κατηγορίας την ίδια χρονιά. Με την Τάνια Κόλμπε συμμετείχαν σε αγώνες από το 2010 πια, αφού είχε πάρει τη γερμανική υπηκοότητα.

Από το 2014, όταν και ολοκλήρωσε την αθλητική του παρουσία, είναι προπονητής μαζί με την Ιταλίδα Μπάρμπαρα Φούσαρ-Πόλι.

Ο Στέφανο Καρούσο μαζί με την προπονήτρια Μπάρμπαρα Φούσαρ-Πόλι
Ο Στέφανο Καρούσο μαζί με την προπονήτρια Μπάρμπαρα Φούσαρ-Πόλι

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”