Ομάδα φοιτητών συγκέντρωσε χρήματα για την πυροπροστασία της Ρόδου

Ομάδα φοιτητών συγκέντρωσε χρήματα για την πυροπροστασία της Ρόδου

Ομάδα φοιτητών συγκέντρωσε χρήματα για την πυροπροστασία της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1672 ΦΟΡΕΣ

Χρήματα για τη Ρόδο συγκέντρωσαν φοιτητές του προγράμματος Erasmus Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να στηρίξουν το έργο της πυρόσβεσης που είχε αναλάβει όλο το νησί τις μέρες της μεγάλης φωτιάς του Ιουλίου.

Μάλιστα απευθύνθηκαν στον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής για να μεσολαβήσει ώστε τα χρήματα που συγκέντρωσαν να φτάσουν σε κάποια εθελοντική ομάδα που επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς.

Ο Σύλλογος επέλεξε την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, την οποία και προμήθευσε άμεσα με ένα αλυσοπρίονο το οποίο αγόρασε με το χρηματικό ποσό των φοιτητών.

Σε σχετική επιστολή του προς την ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής αναφέρει τα εξής:
«Τον προηγούμενο μήνα το νησί μας έζησε δύσκολες μέρες με τις φωτιές να καίει μεγάλο μέρος του για 10 ημέρες με Πυροσβεστική, εθελοντικές ομάδες και αρκετούς πολίτες να παλεύουν με τις φλόγες για να προστατέψουν χωριά, δάση, ζώα και περιουσίες...

Ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής εκείνες τις ημέρες δέχτηκε μία πολύ συγκινητική πρόταση από την ομάδα Φοιτητών Erasmus Θεσσαλονίκης, που βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής και την προσπάθεια όλων ήθελαν με τον τρόπο τους να συμβάλουν προσφέροντας ένα χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν.

Επέλεξαν τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής, ως ενδιάμεσο, ώστε τα χρήματα αυτά να φτάσουν σε κάποια εθελοντική ομάδα που πιστεύουμε ότι έπρεπε να στηρίξουμε.

Εμείς φυσικά, πρώτα απ’ όλους, σκεφτήκαμε την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, γιατί χάρη στη δική τους προσπάθεια, τόσο αυτή τη φορά στη φωτιά αλλά και σε ό,τι άλλο έχει προκύψει, έχει βοηθήσει και έχει προστατέψει την περιοχή μας.

Μεταφέραμε λοιπόν τη σκέψη μας στην ομάδα Φοιτητών, έγινε αποδεκτή και κατόπιν προβήκαμε στην αγορά ενός αλυσοπρίονου το οποίο και τους παραδώσαμε άμεσα!
Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου και είμαστε δίπλα τους!

Είμαστε περήφανες γι’ αυτά τα νέα παιδιά που ευαισθητοποιήθηκαν και λειτούργησαν με τόση αγάπη για το νησί μας».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας