Στην ανακρίτρια ο 34χρονος για την αρπαγή τσάντας στην Κρεμαστή

Στην ανακρίτρια ο 34χρονος για την αρπαγή τσάντας στην Κρεμαστή

Στην ανακρίτρια ο 34χρονος για την αρπαγή τσάντας στην Κρεμαστή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2326 ΦΟΡΕΣ

Ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει την επόμενη εβδομάδα για να δώσει εξηγήσεις, ο 34χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού για την αρπαγή της τσάντας συμπολίτισσάς μας, στο πανηγύρι της Κρεμαστής.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι και μέσα σε λιγότερο 24 ώρες κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 34χρονο ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.

Μάλιστα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προσήχθη χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Δημήτρη Βερβέρη, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και το ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία (σε βαθμό κακουργήματος) και απλή σωματική βλάβη (σε βαθμό πλημμελήματος) και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Ο 34χρονος, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει κατά την απολογία του, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί στη «Ροδιακή» το περιστατικό συνέβη βραδινές ώρες της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2023 στην Κρεμαστή όταν άγνωστο (μέχρι τότε) άτομο που επέβαινε σε μηχανή, προσέγγισε οικογένεια που κινούνταν με τα πόδια σε δρομάκι του χωριού, καταφέρνοντας έτσι με αστραπιαίες κινήσεις να αφαιρέσει την τσάντα που είχε μαζί της μία γυναίκα.

«Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα» - εξήγησε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο συμπολίτης μας κος Μανώλης Τσιμπούκας. Είχαμε πάει μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά μας, ν’ ανάψουμε ένα κεράκι στην Παναγιά και επιστρέφαμε για να πάμε στο αυτοκίνητό μας.

Μέσα σε ένα από τα δρομάκια της Κρεμαστής, μας πλησίασε ξαφνικά μία μηχανή με ένα άτομο και με αστραπιαίες κινήσεις άρπαξαν τη τσάντα από τη σύζυγό μου και αφού ανέπτυξε ταχύτητα εξαφανίστηκε. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω δυστυχώς».

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές της περιοχής και άμεσα ξεκίνησε σχετική έρευνα από αρμόδιους αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού, οι οποίοι και κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τον δράστη.

Έχει καταδικαστεί
Ο 34χρονος έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς συνελήφθη για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, στο σπίτι της οποίας μπήκε έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αφού την χτύπησε, άρπαξε με τη βία από τον λαιμό της ένα χρυσό κόσμημα που φορούσε!

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2022 και λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2023 ο 34χρονος δικάστηκε γι’ αυτό και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ληστεία, όμως κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σπύρου Σαλαμαστράκη, του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έτσι του επέβαλε την παραπάνω ποινή φυλάκισης.

Κατά της απόφασης του δικαστηρίου ο 34χρονος άσκησε έφεση.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 34χρονο, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 το μεσημέρι προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου είχε ζητήσει την προσωρινή κράτηση του 34χρονου και ο ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η διαφωνία αυτή των δικαστικών λειτουργών «λύθηκε» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και με βούλευμά του αποφάσισε ο 34χρονος να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Μάλιστα καθώς ο 34χρονος, λόγω της διαφωνίας, μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος, εκδόθηκε ένταλμα από τον ανακριτή Ρόδου με το οποίο αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού, τον εντόπισαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 και τον συνέλαβαν προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 34χρονος την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 περίπου στις 8 το βράδυ μετέβη στο σπίτι της 72χρονης και χτύπησε την πόρτα της.

Ο ίδιος έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του, μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα την έριξε κάτω και με τη βία της αφαίρεσε από τον λαιμό της, τη χρυσή καδένα που φορούσε.

Ο δράστης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο 34χρονος προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος είχε πει μεταξύ άλλων στην απολογία του πως ουδέποτε ήθελε να διαπράξει τη ληστεία και πως ουδέποτε πριν είχε κατηγορηθεί για κάτι άλλο.

Όμως η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην οποία είχε προβεί τον έκανε να μην έχει αντίληψη των πράξεών του. Ο 34χρονος είχε δηλώσει μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του αυτή.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου