Μ. Μαρκόπουλος: Το brand της Ρόδου ενισχύθηκε από τα αποτελέσματα της διαχείρισης στις πυρκαγιές

Μ. Μαρκόπουλος: Το brand της Ρόδου ενισχύθηκε από τα αποτελέσματα της διαχείρισης στις πυρκαγιές

Μ. Μαρκόπουλος: Το brand της Ρόδου ενισχύθηκε από τα αποτελέσματα της διαχείρισης στις πυρκαγιές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1017 ΦΟΡΕΣ

Το brand της Ρόδου ενισχύθηκε από τα αποτελέσματα της διαχείρισης στις πυρκαγιές, με την επιτυχημένη διαδικασία εκκένωσης και φιλοξενίας του κόσμου, χωρίς να προκληθεί κανένα πρόβλημα, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Εξπρές» και τη Ρένα Παυλάκη.

«Στο 95% του νησιού κινούμαστε σε κανονικούς ρυθμούς», όπως είπε, αφού ο προορισμός κατάφερε να έχει εξαιρετικά γρήγορη επανεκκίνηση.

Ο κ. Μαρκόπουλος έφερε ως συγκρίσιμο παράδειγμα το τι συνέβη στη Χαβάη, σε έναν προορισμό ίδιου μεγέθους, ένα ισχυρό κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου δε λειτούργησε το σύστημα εκκένωσης και προειδοποίησης με καταστροφικές συνέπειες και δεκάδες νεκρούς, εν αντιθέσει με τα όσα συνέβησαν προσφάτως στη Ρόδο. «Εδώ έγιναν όλα υποδειγματικά με τις εκκενώσεις, τη μετακίνηση του κόσμου και λειτούργησαν οι δομές μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς κανένα πρόβλημα ή τραυματισμό, σε μία τεράστια προσπάθεια. Το brand της Ρόδου ενισχύθηκε από τα αποτελέσματα της διαχείρισης στις πυρκαγιές», επισήμανε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Πέραν από την οικονομική ζημιά που υπέστη η Ρόδος για 10-15 ημέρες, στην αξία του προορισμού και στο brand, καταφέραμε να έχουμε ένα θετικό πρόσημο», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι δύο Σχολές Μάρκετινγκ μελετούν το παράδειγμα της Ρόδου, το πόσο σύντομα δηλαδή επανήλθε η κανονικότητα στο νησί αλλά και την επαναφορά του Τουρισμού.

«Πολύ σύντομα θα δούμε paper ερευνητικά και επιστημονικές δημοσιεύσεις για το παράδειγμα της Ρόδου, αυτή την ιστορία μέσα από τις πυρκαγιές που έπληξαν τον Ιούλιο το νησί μας επί δεκαήμερο. Εδώ στη Ρόδο έχουμε γενικά καλή συνεργασία, ευελιξία και διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες λειτούργησαν εκείνο το βράδυ. Στις κρίσεις βάζουμε όλοι το εμείς και όχι το εγώ και αυτό φέρνει τα αποτελέσματα», είπε επιπροσθέτως.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ανάδοχος για τις μελέτες αντιπλημμυρικών και αναδάσωσης
Ο πρόεδρος της ΕΞΡ Μανώλης Μαρκόπουλος μίλησε στον σταθμό του Real Voice και για την απόφαση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η οποία θα αναλάβει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών αντιπλημμυρικής-αντιδιαβρωτικής προστασίας για τις καμένες δασικές εκτάσεις και την αναδάσωση των περιοχών της παραλιακής ζώνης.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος που εκδόθηκε προχθές, με την οποία η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ορίζεται ανάδοχος αποκατάστασης-αναδάσωσης. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, οι μελέτες για την αντιδιαβρωτική-αντιπλημμυρική προστασία και αναδάσωση θα πρέπει να έχουν εκπονηθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

«Είναι καθήκον μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να προσφέρουμε με όλο μας το είναι. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, είναι μεγάλη η ευθύνη. Εκπροσωπούμε τη μεγαλύτερη Ένωση Ξενοδόχων στην Ελλάδα και είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά για την πρωτοβουλία.

Ο κ. Μαρκόπουλος χαρακτήρισε ακατανόητη την ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η απόφαση:
Ειδικότερα, στην πράξη ορισμού αναδόχου αναφέρονται τα εξής:
«Αποφασίζουμε
Ορίζουμε την «ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ» (Πλωτάρχου Πλέσσα 2, Ρόδος 851 00) ανάδοχο αποκατάστασης με σκοπό την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής για τις καείσες δασικές εκτάσεις (συνημμένο), της από 18.07.2023 πυρκαγιάς στην περιοχή ευθύνης τής Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακόμη ορίζουμε την ως άνω προαναφερόμενη ΕΝΩΣΗ ως ανάδοχο αναδάσωσης, για τις εκτάσεις που αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο, όπως θα καθοριστούν από την οικεία Διεύθυνση Δασών, πέριξ των ξενοδοχείων τής παραλιακής ζώνης στην περιοχή ενδεικτικά από Γεννάδι, Κιοτάρι έως Λάρδο, καθώς και γύρωθεν των πληγέντων οικισμών (ομοίως ενδεικτικά Ασκληπειό, Λάερμα), με σκοπό την εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης αναδάσωσης.

Οι όροι εκπόνησης και έγκρισης των μελετών, είναι αυτοί που ορίζονται στην ανωτέρω (8) σχετική απόφαση υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η τήρησή τους αποτελεί υποχρέωση της αναδόχου ΕΝΩΣΗΣ της παρούσας πράξης.

Η ανάδοχος έχει υποχρέωση να υποβάλλει αρμοδίως για έγκριση τις αντιδιαβρωτικές, αντιπλημμυρικές, καθώς και αναδάσωσης μελέτες σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και να κοινοποιήσει εγγράφως στη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσων τα στοιχεία του/των μελετητή/τών της εκπόνησης των αντίστοιχων μελετών.

Τυχόν παρέκκλιση από τους εν λόγω όρους επιφέρει την αυτοδίκαιη ακύρωση της πράξης.
Με την παρούσα πράξη ορισμού αναδόχου, δεν θίγονται στο παραμικρό τα εμπράγματα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου ή ιδιωτών επί της καμένης δασικού χαρακτήρα έκτασης, τα οποία διατηρούνται στο ακέραιο.

Ως καταληκτική προθεσμία ολοκλήρωσης της εκπόνησης των μελετών αντιδιαβρωτικής – αντιπλημμυρικής προστασίας και αναδάσωσης ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2023.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος κ.α.α.
Σταύρος Τσιλίκουνας».

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού